Onsdag igen och det betyder allt som oftast Hockeyettan på schemat och så även denna gång. Slutspelet rullar vidare och jag kommer återigen kika på mötet mellan Brödernas/Väsby mot Lindlöven. Den här gången går vi återigen den "lätta" vägen och kommer att gå på ett handikapp på storfavoriten här. Hemmalaget avgör matchserien!

Hamburgerlaget som vi rekade till nästan dubbla degen senast är laget vi kommer att gå på även denna gång. Nu har man fördelen av hemmaplan och då ska det bara innebära seger igen. Hemmalaget har ett lag som höjt sig över och ju längre tiden gått. På något sätt har jag tidigare under säsongen inte tyckt att Brödernas lagbygge varit lika starkt som förra säsongen, men nu står dem ändå här med halva foten i en kvalserie. Kanske var det de sena värvningarna av Carl Wassenius, Jacop Spångberg och inlånade junior-VM spelaren Rasmus Rudslätt från AIK, som gjort den stora skillnaden. Den sistnämnde har inte utmärkt sig särskilt under Allettan, men nu under playoff har han varit en av Väsbys absolut bästa spelare. Jag tycker inte vi heller fått se detta lags max än, utan det finns mer att hämta.

Nu går tåget för Lindlöven

För Lindlövens del så tror jag innerst inne inte att man ens själva tror på att man ska vända detta 0-2 underläge. Det innebär att man ska plocka tre raka matcher mot ett på pappret klart bättre lag. Det känns för mig helt omöjligt. Lindlöven är också ett lag som jag tycker har presterat på absolut toppen av sin förmåga. Man kom på tredjeplats i Allettan efter att ha haft en massivt bra defensiv under egentligen hela serien. Emot Väsby nu har det blivit lite proppen ur, fast åt andra hållet. Kanske håller verkligheten på att komma ikapp dem och kanske därav man också läckt lite mer bakåt än normalt.

Tittar man på de två matcherna hittills så skulle jag säga att det varit klasskillnad där Brödernas har fört spelet och letat efter bra målchanser. Tillslut har inte Lindlöven lyckats hålla emot och då har det runnit på. Jag nämnde också de två matcherna de spelade mot varandra i Allettan där Lindlöven stod som segrare i båda med resultatet 2-0. Det var absolut inte ett resultat som speglade matchbilden.

Brödernas/Väsby är ett bättre lag rakt av och har framförallt en bättre spetskompetens än sina motståndare. Man har inte övertygat supermycket på hemmaplan, men här tycker jag man är såpass mycket bättre att man ska lösa en seger med minst två mål. Jag spelar Väsby -1.5 till oddset 1.92 hos Pinnacle med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip