Brödernas/Väsby tar på fredagskvällen emot Piteå i en match mellan seriens just nu två bästa lag. Väsby leder tabellen på målskillnad före just Piteå, men har tre matcher fler spelade. Om man vill vinna serien så är tre poäng här ett måste och jag tror man tar revansch ifrån förra veckans möte mot Piteå.

Hemmalaget var uppe i Piteå förra helgen där man fick pisk med 2-1 i en match där Piteå faktiskt rekades som vinnare. Denna gång gör vi tvärtom och hoppas att hemmafördelen spelar sin roll. Väsby kommer ifrån en stark seger mot Hudiksvall i onsdags med 5-4. Återvändaren Carl Wassenius stod återigen för en magnifik insats och inkasserade tre nya poäng. Just tillskottet av Wassenius kan bli helt avgörande enligt min åsikt. De har länge haft ett bra lag som mycket väl kan gå hela vägen, men känslan är att de ibland kämpat lite med offensiven, men med Wassenius in i truppen så får man en helt annan dimension i sitt anfallsspel. Jag tror återigen han får spela huvudroll när Väsby tar sig ann Piteå.

Nya Piteå är överraskande bra

Att Piteå skulle vara ett lag för toppen var nog inget snack, men att de skulle vara såhär stabila som man varit tror jag egentligen inte många trodde på. Man ligger på andraplats, men har tre matcher mindre spelade än Brödernas i toppen, vilket gör att chanserna är goda till serieseger. I vilket fall så tror jag att man kommer få slita ont denna fredag. Piteå har ett spel som bygger mycket på en stabilitet bakåt och mot ett pånyttfött hemmalag så tror jag helt enkelt Piteå får det för tufft. Dels för att man är på resande fot och dels för att B/V nu äntligen verkar fått ordning på sin vassa offensiv. När de möttes uppe i Piteå för en vecka sedan så stängde Piteå ned Väsby på ett grymt fint sätt, men på bortaplan bör man inte få samma möjligheter till detta.

Raka ettan finns högst på marknaden till 1.90 hos Coolbet . Detta spelas med en insats lite över medel och med det sagt så hoppas vi Wassenius fortsätter att leverera på en hög nivå.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip