Två matcher återstår av kvalserien mot Hockeyallsvenskan och det ser ut att leva ända in till den sista omgången. För Brödernas/Väsby gick tåget i senaste matchen och nu får man se till att enbart avsluta snyggt. Vimmerby dock tog chansen och behöver återigen vinna för att haka på Hudiksvall och Kristianstad. Motivationsfaktorn är hög!

Brödernas/Väsby åkte upp till Piteå i förhoppning om att vinna och på så sätt också ha sin chans kvar att nå förstaplatsen. Ett sent avgörande med dryga 30 sekunder kvar av matchen för hemmalaget Piteå var spiken i kistan för hamburgerlagets säsong. Målet var givetvis att ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan, men alla som har koll på Hockeyettan vet också att det är en otroligt svår uppgift att klara av. Ett lag går upp och den här chansen står nu mellan Kristianstad, Hudiksvall och Vimmerby istället.

Det är inget snack om att Väsby har ett bra lag på pappret och mycket väl med lite mer flyt också kunnat vara med in i det sista, men ibland studsar pucken rätt väg och det är små marginaler som avgör. Nu har man fem poäng upp till förstaplatsen med sex poäng kvar att spela om och den biten löser man inte. Det är självklart att man vill avsluta på ett snyggt sätt, men likt Halmstad i senaste matchen mot Hudiksvall, så är man förmodligen inte helt motiverade till denna uppgift.

Vimmerby måste gå för tre poäng

För gästande Vimmerby är det en helt annan match. Man gjorde precis vad man skulle senast mot Kristianstad där man var tvungen att plocka tre poäng och gjorde det med en 2-4 seger. Nu är man två poäng bakom dem och har alla möjligheter i världen att nå förstaplatsen, dock är man beroende av lite andra resultat. I vilket fall så går vi återigen på motivationsfaktorn här. Man behöver vinna och vara klart mer desperata än vad Brödernas kommer att vara här. Jag kan också tycka att Vimmerby är ett bra lag i grund och botten och på något sätt inte alls är särskilt mycket sämre än hemmalaget.

Med tanke på rådande förutsättningar med motivation samt skador så känns det som att tvåan står väldigt högt här. I skrivande stund har vi 3.12 på raka Vimmerbysegern hos Svenska Spel och det hugger vi direkt med en högre insats. Jag är helt säker på att oddset kommer att vara klart lägre vid matchstart.

Insats: ⅘ units
This is the stats tab
This is the post tip