En klassisk match mellan två lag från de s.k. Original Six, där Rangers går som tåget för dagen med fyra raka segrar och hela sju vinster över sina 10 senaste spelade matcher. Den stora frågan är dock om de mäktar med att betvinga Bruins på bortais?

Bruins var direkt svaga mot Penguins senast. De var max trea på pucken i den outingen och nu möter man ett stekhett Rangers som går från klarhet till klarhet. De spelar som sagt sitt spel och går in och gör jobbet från insidan och ut. Till matchen mot Bruins har Rangers en del frågetecken runt Chytil, Copp (stor succé på slutet) och Kakko. Dessa kommer inte spela, vilket naturligtvis är ett avbräck.

Jag väljer dock att spela på Rangers energi och lägger dem som vinnare moneyline till oddset 1,78 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Som sagt; Rangers har haft gasen i botten över sina senaste 10 matcher och det syns i varje lagdel. De lag som trummar på skönt in i slutspelet med hemmaplansfördel (se Rangers) går oftast längst. De som hackar sig in i slutspelet eller som haft momentum och sedan faller ur rytmen; de går sällan långt. Rangers är riktigt fin form! Notera det.

2. Rangers vill vinna Metro division och delar i nuläget förstaplatsen med Hurricanes. Det betyder fokus och energi mot Bruins. Det som skulle ske om just Rangers vinner divisionen, blir att de högst troligen ställs mot just Bruins i slutspelet. Det innebär att kvällens outing får en liten försmak av vad som ev komma skall.

3. Rangers har mött Bruins vid två tillfällen till dags dato är 2-0.

4. Bruins har även de bekymmer med skador på nyckelspelare. "Pasta" har varit borta en tid och han om någon gör alltid Bruins till ett bättre lag. I Rangers är Copp som sagt borta och denne har levererat in en masse för Rangers sedan han kom till klubben. 8 mål, 10 assist och total +14 i plus/minus-statistiken.

5. Målvaktsduellen mellan Shesterkin i Rangers och Swayman i Bruins är ganska jämn, men Shesterkin har haft en högre nivå under en så lång tid nu att han är enligt mig en nivå upp för dagen.

6. Vad talar för Bruins i afton? Ja; inte mycket enligt mig. Visst hemmaplan och en klassisk matchup, men om de spelar utan energi och med skridskorna på hyllan som mot Penguins kommer Rangers vinna komfortabelt. Deras skadebekymmer (Pastrnak, Lindholm och Ullmark) är noterbart, men det drabbar alla klubbar. Bredden i truppen måste finnas där. Mitt största aber som jag ser det gällande Bruins är att stjärnor som Marchand inte längre hittar kassen. Han har spelat nio matcher i följd utan att göra ett mål. DET oroar mig. De som skall steppa upp i prekära lägen har inte gjort det.

Jag tror Rangers av bara farten kör över Bruins i afton. Det är sådan energi och poise i truppen, vilket gör att de går in och spelar sina matcher på sitt sätt, utan att bry sig särskilt mycket om laget på andra sidan. Jag spelar Rangers moneyline till oddset 1,78 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip