Match två i finalen av Hockeyallsvenskan mellan Brynäs och Djurgården går av stapeln denna fredag. Brynäs vann match ett ganska enkelt och jag tror mycket väl att man vinner även ikväll. Däremot så förväntar jag mig en förbättring i Djurgården och därav borde båda lagen att göra två mål ligga nära till hands.

Brynäs har klivit in som storfavoriter hela säsongen och nu när man ska slå ner sista spiken i kistan så får vi se om man pallar trycket. Den första matchen blev en ganska lätt resa för gävlelaget som tillsult vann med 6-2. Man satte hårt tryck från start och gick ifrån till 3-0 tidigt och jag tror man var uppe i 14-0 i skott innan Djurgården ens hade sitt första skott på mål, vilket säger en del om matchbilden. Brynäs var numret större hela matchen och så fort man satte lite tryck på Djurgården så såg man ganska stor skillnad mellan lagen.

Om man ska se matchen från DIFs sida så är de förmodligen kraftigt missnöjda med deras prestation, vilket man borde vara om inte annat. Som jag skrev ovan så var det klasskillnad och även om de är stora underdogs så är de inte så dåliga som man var i match ett. Djurgården gjorde det okej i andraperioden och åt sig sakta in i matchen. Nog hade man lite chanser för fler mål och jag tänker att dagens insats bör vara lite bättre än den senast. Man är absolut bättre än utfallet förra matchen, men Brynäs får agera stora favoriter ändå tycker jag.

Djurgården måste gå på offensiv

Min tanke med denna match är ganska simpel och det är att Brynäs är rätta favoriter där man troligtvis också vinner matchen tack vare den individuella skicklighet man besitter. Däremot så tror jag att Djurgården kommer att vara bättre än man var senast och jag tror också att man är medvetna om att man kommer att behöva göra minst två-tre mål för att vinna matchen. Att DIF ska hålla ett starkt Brynäs under två mål ser jag som orimligt och därför behöver man också vara lite offensiva, antingen från start eller i andra halvan av matchen. Därav så tycker jag att DIF bör lösa två mål framåt och därför väljer vi denna marknad idag.

Båda lagen att göra minst två mål spelas hos Coolbet till oddset 1.74 med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip