Återigen dags för match mellan kaffelagen Brynäs och Färjestad, förra gången spelade jag på team Gevalia och förlorade, den här gången har jag tänkt spela på team Gevalia igen fast vinna. Dessutom kommer jag för första gången denna säsong dubbla insatsen, ni kan kalla det maxspel om det vill. Brynäs spelas hos Nordicbet till 3.20 med DUBBEL-flat, alltså den dubbla insatsen mot vad jag brukar spela. Anledningen till att jag väljer att spela dubbel insats är att jag anser att det är så pass mycket värde på detta spel, nu är jag inget oddsproffs men tror Brynäs att vinna matchen kommer stå cirka 2.50 när pucken släpps på torsdag.

Brynäs har varit inne i en miserabel form den senaste tiden och åkt på förluster hit och dit. Inte minst sina två senaste hemmamatcher där man blev utan poäng mot både Mora och Rögle vilket givetvis är en total katastrof för Gävleläget. Man låg innan matchen mot Frölunda under tisdagskvällen sist i serien, men mot Frölunda ryckte man upp sig och gjorde kanske säsongens bästa match. Brynäs vann med 4-0 i Scandinavium och jag är helt säker på att det är precis det som behövdes för Gävlelaget. Så hade dock lite samma känsla när Brynäs vann i Skellefteå efter att ha blivit totalt utspelade på hemmais. Men den här gången tror jag det är annorlunda, en sån storseger mot ett så oerhört starkt motstånd som Frölunda på bortais bringar nog hopp hos både spelare, förening och publik. Det är något som är oerhört viktigt för Brynäs just nu om man ska kunna vända på den otroligt negativa trenden man haft mer eller mindre hela säsongen. Okej, såhär, jag tror absolut inte Brynäs kommer köra över Färjestad på något vis men att Brynäs just nu är stora underdogs på hemmais köper jag verkligen aldrig, speciellt inte mot ett Färjestad som inte heller går som en klocka längre. En viktig anledning varför just Brynäs har större chans att slå Färjestad än vad andra lag har är att Brynäs boxplayspel har varit oerhört bra under säsongen. Man dödar 86.67% av alla powerplay man har mot sig utan att släppa in mål och det är oerhört bra siffror, vi vet sedan tidigare att Färjestad har seriens bästa powerplay hittills så det är en viktig del av matchen att Brynäs håller ihop sitt fina boxplayspel. Brynäs powerplay ha dock inte varit speciellt bra alls. I matchen mot Frölunda var man dock oerhört starka i spelet fem-mot-fem, samtliga Brynäs mål kom i just spelet fem-mot-fem. När Brynäs mötte Färjestad senast så vann man skotten och var inte alls långt ifrån spelmässigt och det var på bortais mot Färjestad, Färjestad vann dock matchen med 4-1. Brynäs chanser känns vara betydligt större när lagen möta under torsdagen.

Färjestad var mer eller mindre oslagbara i början av säsongen men nu har variansen börjat jämnat ut sig och man får inte med sig alla studsar, alla mål och alla stolpe in längre. Färjestad har nu tre förluster på sina fyra senaste matcher och enbart inkasserat 3/12 möjliga poäng. Men eftersom varit så oerhört vassa innan det räcker ändå Färjestads poäng till att leda serien. Som jag varit inne på så har Färjestad seriens bästa powerplay men man kommer få det tuffare att göra mål i den spelformen då man möter ett mycket bra boxplay. Det är givetvis även flera saker som skrämmer mig inför det här spelet, exempelvis att Brynäs är seriens sämsta bortalag samtidigt som Färjestad är seriens bästa bortalag. Jag fortsätter dock att hävda att Brynäs verkligen kommer ta med sig all positiv energi från Frölundamatchen och kanske göra årets bästa prestation på hemmaisen i Gavlerinken under torsdagskvällen.

Kort och gott, detta är ett sånt brutalt överodds så det känns helt rätt att dubbla insatsen här.

Match: Brynäs - Färjetstad
Spel: Brynäs
Odds: 3.20
Insats: Dubbelflat
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: Torsdag 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip