Brynäs tar under tisdagskvällen emot HV71 i en match som nästan känns som liv och död för Brynäs, fast så har det varit nu under en längre period så ingen mening att tjata om det längre. Min känsla är dock lite mål i den här matchen. Jag kommer spela under 4.5 mål till 2.17 hos Unibet .

Brynäs ligger på elfte plats i SHL efter 16 spelade omgångar och lika många poäng har man inkasserat, just 16. Jag tror Brynäs har rätt fina möjligheter att vinna denna match men det är inte det jag kommer spela på. Jag tror som sagt på lite mål i den här matchen och dels är det för Brynäs oförmåga att göra mål. Hittills har Brynäs gjort 33 mål på sexton matcher vilket blir ett svagt snitt på drygt två mål per match. Samtidigt släpper man in i snitt ganska exakt tre mål per match. Positivt för Brynäs samt vårat underspel är att man är seriens näst bästa lag i boxplay med starka 85% penaltykill.

I HV71s matcher denna säsong har det blivit lite skott åt båda hållen. Tredje minst skott i hela serien, därför är det lite missvisande att det blivit mycket mål i HV71s matcher, jag menar att det kommer jämna ut sig. Lite skott = lite mål. Men puckarna har ramlat in i deras matcher men så kommer det inte fortsätta.

Jag tror Brynäs verkligen kommer fokusera på att sätta defensiven i denna matchen och jag har svårt att se att det skulle bli någon slags målfest här. Jag tycker att oddsen på under 4.5 ska vara typ even i jämförelse med över 4.5, men nu får vi 2.17 på underspelet och jag tycker det finns värde att hämta här.

Match: Brynäs - HV71
Spel: Under 4.5 mål
Odds: 2.17
Insats: Flat
Bolag: Unibet (Finns lite högre hos pinnen)
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip