Brynäs och HV71 drabbar samman under torsdagen. Det är två lag med en negativ trend som ska möta sina krafter. Jag anser dock att bortalaget HV71 känns klart hetare än Brynäs och jag tycker således att 2.55 på HV71 är ett odds som är fullt godkänt att spela med en flatinsats hos Nordicbet , Betsafe eller Betsson .

Brynäs har haft det tufft genom hela säsongen. Man ligger för tillfället på en tionde plats i tabellen och det kommer bli väldigt tufft att ens nå play-in för Brynäs denna säsong. Brynäs har torskat två av sina tre senaste matcher. Den senaste matchen vann man borta mot Timrå, men det var verkligen ett regelrätt rån. Timrå var helt överlägsna i den matchen och borde ha vunnit stort, men Brynäs hittade en otrolig väg att tillslut vinna med 4-2, men det såg verkligen inte bra ut spelmässigt. Jag tror Brynäs kommer få det jobbigt mot HV71 ikväll.

HV71 ligger för tillfället på femte plats i tabellen och jag tror man efter sin uppryckning är ett kvartsfinal lag (alltså kommer top-6 i grundserien). HV71 har haft en fasansfull form under en väldigt lång period. Men nu är trenden sämre med tre raka matcher utan poäng. Jag tror dock att en uppryckning ligger runt hörnet. HV71 har nu under en lång lång period sett mycket bra ut, så jag tror bara det är en tidsfråga innan det återigen vänder och poängen börjar ramla in.

HV71 har verkligen inte varit speciellt bra i PP eller BP denna säsongen, det säger en hel del om hur stabila man är i spelet fem-mot-fem. Jag anser att HV71 är ett klart stabilare lag än Brynäs. Dessutom så har HV71 en oerhört mycket skönare sits i tabellen för tillfället. Man ligger på en stabil femteplats, samtidigt som Brynäs ligger på tionde plats och är oerhört pressade att vinna denna matchen.

HV71 har spelat borta mot Brynäs en gång denna säsongen, det var för en knapp månad sedan, då vann HV71 med 3-2. Jag ser det som ganska troligt att HV71 vinner med dessa siffror ännu en gång.

Match: Brynäs - HV71
Spel: HV71
Odds: 2.55
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet , Betsafe , Betsson
Spelstopp: Torsdag 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip