Tisdag och full omgång i SHL. I en av matcherna så möts Brynäs och Linköping och jag tycker att hemmalaget har ett alldeles för lågt odds i denna matchen. Således kommer jag spela bortalaget Linköping till fina 3.35 hos Nordicbet eller Betsafe , spelet tas med en flatinsats.

Brynäs jagar slutspelsplats samtidigt som man är rejält jagade av just Linköping. Brynäs ligger en poäng bakom Växjö som ligger på tionde plats, Brynäs har dock en match mer spelad. Linköping ligger fem poäng bakom Brynäs och har en match mindre spelad, Denna matchen är alltså av oerhört stor vikt. Brynäs har förlorat fem av sina åtta senaste matcher. Efter uppehållet har man dock vunnit två av tre matcher. Man slog HV71 med 4-3 på hemmais efter straffar och efter det slaktade man Luleå med 5-1, det ska dock sägas att Luleå var oerhört bleka i den matchen. I Brynäs senaste omgång så blev man piskade borta mot Färjestad när man föll med klara 5-2. Jag tycker det är konstigt att Brynäs är så klara favoriter som man är hemma mot Linköping, man ska vara favoriter givetvis, men inte stå runt 2.00 gånger pengarna att vinna matchen under ordinarie tid, det är alldeles för lågt.

Linköping har verkligen skärpt till sig och har i de sju senaste omgångarna vunnit hela fem fighter. Detta innebär att man ryckt ifrån bottenlagen Leksand och Oskarshamn och kan nu till 100% försöka fokusera på att nå en slutspelsplats utan att vara allt för pressade av att man ligger nära det negativa sträcket. Linköping har ett av seriens bästa powerplay, bara Rögle och Färjestad är bättre. Linköpings powerplayprocent är 24.80%. Brynäs är otroligt dåliga i boxplay, så detta skulle kunna vara det som avgör matchen. Brynäs är seriens näst sämsta lag när det kommer till boxplay med 73.48%. Linköping ska inte vara favoriter i denna matchen, men man ska absolut inte vara så stora underdogs som man är just nu. 3.35 på att Linköping vinner matchen under ordinarie tid känns som en mycket fint spel!

Match: Brynäs - Linköping
Spel: Linköping
Odds: 3.35
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: Tisdag 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip