Jag laddar återigen Goliath -kanonen för att försöka smälla in en högoddsare. Jag kommer spela Brynäs -1.5 hemma mot Luleå med en flatinsats. Har man inte Goliath så rekommenderar jag att spela Brynäs rak till priser runt 2.40+, fungerar fint hos OHMbet, Rizk etc..

Brynäs har hittat tillbaka en hel del den senaste tiden. Brynäs har inte förlorat en enda gång under ordinarie tid i november månad. Kanske är det movembermustascherna som gör att Brynäs vinner nu och inte förut. Fyra trepoängare samt två övertidsförluster har det blivit för Brynäs i november och nu positionerar man sig som 10:a i tabellen med endast två poäng upp till en femteplats. Brynäs kommer från två riktigt tunga segrar den senaste perioden, först hemmaslog man Djurgården med 2-0 på hemmais och nu senast besegrade men HV71 med 1-2 på bortais, två riktiga skalper. Idag möter man serieledaren Luleå, mer motiverande än så kan det knappast bli.

Serieledaren Luleå ja, vem kunde tro att Luleå skulle toppa tabellen efter 19 spelade omgångar, inte jag iallafall. Luleå är ett helt okej lag, men man är inte så bra att man ska kunna hålla i serietoppen under någon längre period. Dessutom visar den underliggande statistiken precis samma sak. Luleå har helt klart tagit fler poäng än vad man förtjänat. Bara som senast mot Örebro, med 10 sekunder kvar av matchen så avgör Luleå. Örebro vann skottstatistiken med 38-20, så om det var en välförtjänt trepoängare för Luleå är jag mycket tveksam på. Hur som haver, Luleå gör det bra och vinner matcher men jag tror man får det tufft mot ett hett Brynäs på bortais.

Det finns en intressant sak med denna matchen. Det är att Luleå har ett mycket svagt powerplay samtidigt som Brynäs boxplay är oerhört svagt. Åt andra hållet så har Luleå seriens klart bästa BP samtidigt som Brynäs är vassa i PP. Det blir intressant att se vilket av dessa två lag som kan överlista den andres svagheter bäst, troligen vinner dem. Jag anser att Luleå och Brynäs är två rätt så jämna lag, Luleå är lite vassare men inte mycket. Brynäs spelar dock på hemmais och borde således vara rätt klara favoriter, men det är man inte. Dessutom sticker Goliath ut med ett alldeles för högt odds på -1.5 som vi givetvis måste hugga.

Match: Brynäs - Luleå
Spel: Brynäs -1.5
Odds: 4.00
Insats: Flat
Bolag: Goliath
Spelstopp: 18.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip