Två lag som jagar slutspelsplats möts i Monitor ERP Arena när Malmö Redhawks gästar Brynäs.

SHL
11. Malmö Redhawks 28 8 3 4 13 71-84 34p
12. Brynäs IF 27 8 3 3 13 66-79 33p

Så som tabellen målas upp just nu så skiljer det blott en poäng mellan dessa lag. Brynäs har dock fyra poäng upp till LHC på tionde platsen, som innebär åttondelsfinal, medan Malmö alltså bara har tre poäng dit. Tittar vi istället nedåt i tabellen så är Timrå och Djurgården lagen på negativ kvalplats, där Timrå är nästjumbo på 26 poäng, så nedåt finns det lite luft, men dessa bägge lag som möts i Monitor ERP Arena vill såklart att det blir ett större glapp än vad det redan är.

Brynäs gick till uppehåll med en stark 4-0-seger i bagaget borta mot Frölunda och för Malmö blev det målfest när de gästades av just Timrå på hemmais där skåningarna vann med 6-3.

Senast Malmö var på besök här i Gävle så vann hemmalaget med 2-1 och då efter straffar. Samma siffror blev det när Brynäs gästade Malmö och även då avgjordes matchen efter övertid, men då räckte det med en förlängning.

I båda dessa matcher har Anton Rödin i Brynäs producerat.
Rödin är bäste poänggörare i hemmalaget och noteras för 21 poäng på 27 matcher.

Elva mål och tio assist har det blivit så här långt. Vill det sig väl för Brynäs så är Rödin på spelhumör även denna gång och det är min idé inför nedsläpp då han verkar trivas bra mot just Malmö Redhawks.

SPELTIPS
Anton Rödin över 0,5 poäng till 1.72 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip