Brynäs och Örebro drabbar samman i Gavlerinken 19.00 under fredagskvällen. Jag väljer att placera mina pengar på Brynäs som för stunden är oerhört starka. Brynäs till 1.95 hos FastBet eller Bethard spelas med en flatinsats.

Brynäs har verkligen ryckt upp sig och avancerat i tabellen, nu ligger man på en mycket fin sjätteplats. Brynäs form är mycket fin. Inför matchen senast borta mot Timrå hade Brynäs tre raka trepoängare. Matchen mot Timrå var mindre än en sekund ifrån att bli ännu en trepoängare, men så blev inte fallet då Brynäs föll i förlängningen mot Timrå när Timrå avgjorde med 1.6 sekunder kvar.. Helt makalös match, jag förstår att ni som håller på Brynäs ville slå sönder något i den matchen. Men som sagt, Brynäs hade innan denna matchen tre raka segrar, 5-1 hemma mot Timrå, 0-4 borta mot Rögle och 3-1 hemma mot Växjö. Tre mycket imponerande segrar. Brynäs har spelat mycket bra i powerplay denna säsongen, man är näst bäst i serien i den spelformen. Örebro som idag står för motståndet är faktiskt seriens bästa lag. Varken Örebro eller Brynäs är speciellt bra i boxplay, båda lagen har mindre än 75% i den spelformen.

Örebro har det riktigt jobbigt och kämpar på nere i bottenträsket. Just nu ligger Örebro precis ovanför sträcket, men på en väldigt skör tråd då Örebro endast har målskillnaden att gå på mot Mora som skuggar. Det mesta talar verkligen för att det kommer stå mellan Mora, Timrå och Örebro. Jag tror dock att Örebro kommer klara sig från kvalet, men det återstår att se, det ser inte speciellt lovande ut just nu. Örebro har väldigt svårt att vinna hockeymatcher, man har torskat tio av sina tretton senaste. Man kommer visserligen från en seger senast hemma mot Rögle som var oerhört viktig. Men det var på hemmais och det är verkligen sällan Örebro vinner på bortais. Örebro har vunnit en av sina tio senaste bortamatcher, så det är ingen överdrift att påstå att Örebro hatar att spela på bortais.

Brynäs har en väldigt positiv form just nu och spelar sin bästa hockey denna säsongen. Örebro har det väldigt tufft och känner nog paniken av att man måste vinna samtidigt som Brynäs nu har arbetsro och ett skönt flow i laget. Örebro har det makalöst tufft borta samtidigt som Brynäs har en positiv trend på hemmais. Raka ettan gillas till 1.95 hos FastBet eller Bethard .

Match: Brynäs - Örebro
Spel: Brynäs
Odds: 1.95
Insats: Flat
Bolag: FastBet , Bethard
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip