Skellefteå insatsen tillbaka vid oavgjort betalar alltså @2.22, ja det är bara att hugga direkt enligt mig. Spelar denna som alla andra spel med 3/5U hos Pinnacle .

Brynäs har verkligen tappat sin form och verkar ha svårt att hitta tillbaka till den. När man slog Frölunda i torsdags i Scandinnavium efter att ha vänt 2-0-underläge till 4-2-seger trodde jag verkligen att det skulle vända. I matchen efter (i lördags) så mötte man Malmö hemma. Trots att man spelade bra och enligt mig var det bättre laget föll man med 2-4 och nu börjar det bli riktigt tungt för Gävle-laget. Det var inte längesedan Brynäs var uppe och slogs om topplaceringarna, nu får man istället fokusera på att försöka hålla sig top-6. Brynäs ligger just nu på den där viktiga sjätteplaceringen som ger en direktplats till kvartsfinalerna, men bara fyra poäng bakom jagar båda Malmö och Färjestad så nu gäller det att Brynäs börjar plocka poäng. Men jag tror det inte bli så lätt ikväll. Jag ser kvällens drabbning som en väldigt jämn historia och har svårt att förstå oddssättningen som säger att Skellefteå är rätt stora underdogs. Brynäs har liksom förra matchen en del avbräck och formkurvan pekar inte direkt uppåt, iallafall inte om man ser till deras senaste fem matcher exempelvis. Har verkligen svårt att se att Brynäs ska vara såhär stora favoriter, målskyttet stämmer verkligen inte heller.

Skellefteå och andra sidan går väldigt bra! Skellefteås januari har mer eller mindre varit outstanding. Man har spelat nio matcher och sju stycken har slutat med Skellefteå-seger. De två enda förlusterna har kommit mot Linköping på bortais, med 5-2 och nu senast 3-0. SKE positionerar sig just nu på fjärde plats i serien, oerhört starkt med tanke på att dem inledde säsongen så svagt. Nu är Skellefteå återigen där dem ska vara, i toppen! Petter Rönnqvist postade precis en ganska intressant statistik på Twitter angående special teams. Ett stapeldiagram som visar vilka lag som har bäst, respektive sämst PP/BP-stats. Skellefteå toppar den listan med +16 +/- statistiken, på femte plats ligger Brynäs med +6. En liten intressant grej som inte har med den här matchen att göra är att guldkandidaten Växjö ligger sjua i denna tabell med -4, även HV71 har -6. Intressant. Men tillbaka till denna match mellan Brynäs och Skellefteå, har som sagt väldigt lite förståelse om varför Skellefteå betalar så bra som @2.22 på insatsen tillbaka vid oavgjort. Den spelar vi.

Match: Brynäs-Skellefteå
Spel: Skellefteå +0
Odds: @2.22
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip