Brynäs tar emot serieledarna Skellefteå under lördagskvällen, och det är en tuff match som väntar för hemmalaget.

Brynäs har gjort en svag inledning på säsongen då man bara vunnit två av sju matcher hittills. Nu senast slog man Leksand med 4-3 på hemmais i en match man var det bättre laget. Gästerna hade dock några riktigt heta målchanser, men Anders Lindbäck stod för flera ruskigt vassa räddningar, och känslan är att man måste steppa upp ytterligare om man ska kunna utmana här.

Dmitry Timashov spräckte målnollan senast då han gjorde två mål, och det är en spelare man har höga förväntningar på.
Det finns även namn som Björninen, Sklenicka, Johan Larsson och Rödin i laget, så visst finns det kvalitet. Man är dock en bit ifrån de bästa lagen i ligan, och då även Simon Bertilsson fortsatt är avstängd så kan det bli en tuff kväll.

Skellefteå toppar tabellen efter 16 inspelade poäng på åtta matcher, och det har blivit fem segrar. Senast tog man en klar seger mot Timrå på hemmaplan där siffrorna skrevs till 6-2, och spelare som Hugg och Möller hade lekstuga då de gjorde tre poäng vardera.
Ser man hittills så har man gjort 33 mål framåt, ett snitt på över fyra mål per match, vilket är fina siffror.

Inför matchen har man en del frågetecken offensivt. Man har dock en trupp som både är spetsig och bred med namn som Hugg, Johnson, Lindholm, Wingerli och Pudas. Man har även nyförvärvet Max Lindholm från AIK som öppnat med sex poäng på de första åtta matcherna, så man förlitar sig inte enbart på toppkedjorna.

Brynäs tog en skön seger senast men man mötte ett Leksand som såg virriga ut defensivt och här stöter man på ett formstarkt Skellefteå som tillhör ett av de bästa lagen i ligan, så här blir det tuffare, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 2u.

This is the stats tab
This is the post tip