Brynäs 2.80 hemma mot Växjö köper jag inte med tanke på hur bra Brynäs sett ut den senaste tiden. Visserligen hade man det riktigt tufft mot Rögle senast men lyckades ändå vinna matchen enkelt. Nu är det dags för Tigrarna att spela på hemmais, 2.80 på Brynäs är i min mening alldeles för högt. Spelas flat hos FastBet eller Bethard .

Brynäs har varit riktigt starka på slutet då man vunnit tre av fyra matcher. Två imponerande segrar, 2-0 borta mot Skellefteå och nu senast seger med 4-0 borta mot Rögle. Brynäs som för några veckor sedan var ett krislag i SHL ligger nu på åttonde plats med lika många poäng som Djurgården. En stor anledning till Brynäs poängskörd är deras fenomenala powerplay. Brynäs är seriens bästa lag i just powerplay med 24.29%, ingen jättesiffra i sig, men bäst i serien är alltid bäst i serien. En spelare som verkligen imponerat den senaste tiden är Jesper Boqvist, 20-åringen gjorde i senaste matchen mot Rögle ett mål och en superassist som bäddade för Brynäs seger. Ett rejält problem som Brynäs har denna säsongen är hemmaspelet. I sina tolv hemmamatcher har det endast blivit fem segrar och det är givetvis långt ifrån godkänt. Jag hoppas och tror man kan förbättra den statistiken redan ikväll när man möter tuffast tänkbara motstånd.

Växjö står alltså för motståndet, ett av seriens absolut bästa hockeylag. Formen är dessutom mycket god, åtta segrar på sina elva senast spelade matcher. Växjö som gick oerhört svagt i början på SHL har verkligen ryckt upp sig och ligger nu på tredje plats i SHL, bara fyra poäng bakom serieledaren Luleå. En stor anledning varför Växjö går så bra som man nu gör är dels att man är ett oerhört bra hockeylag, men också att specialteams fungerar oerhört bra. Man är klart bäst i serien i den samlade statistiken för powerplay och boxplay. Men det finns en akilleshäl för Växjö, precis som för Brynäs. Växjö är oerhört svaga på bortais. Denna säsongen har man hittills spelat elva bortamatcher och vid åtta av dessa elva matcher har Växjö förlorat. En väldigt intressant statistik att ett så bra lag som Växjö har haft det så oerhört tufft på bortais. Nu går jag givetvis inte speciellt mycket på just det, men intressant att ha med i åtanke inför matchen. Jag tycker att som Brynäs spelat den senaste tiden, är det fel att man är underdogs på hemmais. Jag tycker att jämna odds hade varit mer rimligt, därför är det för mig ett givet spel på Brynäs i afton.

Match: Brynäs - Växjö
Spel: Brynäs
Odds: 2.80
Insats: Flat
Bolag: FastBet , Bethard
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip