Formsvaga Buffalo ställs mot ett Edmonton som imponerat såhär långt, och det bör bli en jobbig match för hemmalaget.

Buffalo öppnade sin säsong på ett bra sätt då man vann tre raka matcher, och totalt sett blev det fem segrar på de sju första matcherna.
På slutet har det dock varit klart kämpigare då man förlorat fem raka matcher, och det känns som att verkligheten kommit ikapp då man trots allt är ett av de sämre lagen i ligan. I de fem senaste matcherna har man även mött lag som Seattle, Detroit och LA Kings, och det är lag som är en bra bit ifrån nattens motstånd.

I truppen har vi svenskarna Dahlin, Hägg, Asplund och Olofsson, och de två sistnämnda har fått ihop en bra poängskörd då de gjort tio respektive nio poäng. Olofsson har dock varit borta på slutet och det är ett tungt avbräck för laget, speciellt då Mittlestadt, Anderson och Jokiharju också förväntas saknas, och överlag håller truppen en svag nivå.

Edmonton toppar sin conference då man spelat in 20 poäng på tolv matcher, vilket betyder att man vunnit tio av sina matcher.
Förlusterna har kommit mot Philadelphia på hemmais samt Detroit på bortaplan. Förlusten mot Detroit kom näst senast där man inte stod för en av sina bästa matcher. Nu senast studsade man dock tillbaka direkt då man slog Boston med 3-5 på bortais, och där vände man 3-2 till 3-5 i den sista perioden.

Draisaitl klev fram i matchen då han både kvitterade och sedan gjorde 3-4, och han är nu uppe i 26 poäng, vilket gör att han leder den totala poängligan före sin lagkamrat McDavid som står på 24 poäng, så det finns oerhörd spets i laget.
Man har även spelare som Nugent-Hopkins, Hyman, Puljujärvi och Barrie i laget, så man är ett klart mer komplett lag än hemmalaget, och här tror jag att man tar en ny seger.
Saknas gör Shore samtidigt som Kassian är tveksam.

Buffalo kommer med fem raka förluster till denna matchen och då man ställs mot urstarkt motstånd i Edmonton med superstjärnor i laget så tror jag att man får det tufft, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Tokarski (Unconfirmed) - Koskinen (Unconfirmed)

Speltips: 2 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip