Tja!

Då tar världens bästa liga och startar upp igen efter ett längre uppehåll. Det är bara en match ut ikväll och det är mötet mellan Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes.

Sabres som har fått sin säsong helt och hållet förstörd och slutspelsdrömmarna försvann redan efter 20 omgångar. Sabres avslutade innan OS uppehållet med att förlora fyra raka matcher. Den sista var borta mot Ottawa Senators. En riktigt svidande förlust då 3-2 målet från Senators kom med endast 23 sekunder kvar av matchen.
Sabres har därmed på sina tio senaste matcher endast mäktat med 2 segrar, förlorat 7 och 1 förlust efter övertid/straffar, 2-7-1.
Inte så oväntat så ligger Sabres rejält avhängda i Eastern Conference med endast 38 inspelade poäng efter 57 spelade matcher. Sabres har hela tretton poäng upp till närmaste lag i tabellen, Florida Panthers och är overkligt 26 poäng efter närmsta slutspelslag.
Hemmaspelet har heller inte fungerat något vidare. Med endast 23 poäng på 31 hemmamatcher så är Sabres Eastern Conference sämsta hemmalag. Med en statistik som är skrämmande, endast 4 segrar efter ordinarie tid och totalt 9 med övertid/straffar inräknade och hela 22 förluster, varav 5 efter övertid/straffar och en målskillnad på 64-92.
Sabres har förlorat åtta raka hemmamatcher och den senaste hemmatchen var mot Pittsburgh Penguins. En match Penguins vann med 5-1.
Sabres förväntas komma till spel med fullt trupp om dessa som spelare som förväntas vara tillbaka är det:
C. McCormick (spelar troligen inatt)
T. Myers (spelar troligen inatt)
M. Moulson (spelar troligen inatt)

Carolina Hurricanes som hittade ett fint spel innan OS uppehållet föll dock i den sista matchen hemma mot Montreal Canadiens med 4-1.
Annars så har Hurricanes på sina tio senaste matcher 6 segrar och 4 förluster 6-4-0.
Hurricanes är ett av alla lag som slåss för att nå slutspel. Laget ligger nu närmast på en tolfte plats i Eastern Conference med 61 poäng efter 57 matcher och har endast tre poäng upp till sista slutspelslag. Det skall tilläggas att serien är mycket jämn där det enbart skiljer tre poäng från åttan till New Jersey Devils på en trettonde plats.
Hurricanes bortaspel har däremot inte rosat marknaden under säsongen. Med 26 poäng på 25 bortamatcher är Hurricanes Eastern Conference trettonde bästa bortalag. Noterbart är att Hurricanes har spelat minst bortamatcher än samtliga lag.
Hurricanes har en statistik på 11 segrar, varav 1 efter övertid/straffar och 14 förluster, varav 3 efter övertid/straffar och en målskillnad på 63-75.
Bortaspelet har däremot blivit bättre den senaste tiden och laget har tre segrar på dom fem senaste bortamatcherna men föll även i den senaste bortamatchen mot just Montreal Canadiens, då skrevs slutresultatet till 3-0.
Hurricanes kommer komma till spel utan:
J. Pitkanen

Historia:
Detta blir dock lagens andra möte denna säsong. Det första mötet spelades även då som Sabres som hemmalag. Den matchen kunde Hurricanes vinna med 5-3 efter att ha vänt ett 3-2 underläge i den tredje perioden till seger.
Spanar vi in lagen tio senaste möten så har det slutat med tre segrar för Sabres och sju för Hurricanes. Noterbart är att Hurricanes har vunnit de fyra senaste mötena lagen emellan. (Ej försäsongsmatcher inräknade)
Kikar vi in dom fem senaste matcherna med Sabres som hemmalag så har det slutat med två segrar för Sabres och tre för Hurricanes. Även här har Hurricanes en segersvit men nu på två. (Försäsongsmatch ej inräknad)

Kommentar:
Två lag som startar upp med två helt olika förutsättningar och två helt olika uppstarter. Sabres som kommer börja med tre raka hemmamatcher medan Hurricanes kommer att få starta med en roadtrip på fem matcher.
Nu är det som sagt två lag som har två helt olika förväntningar resten av säsongen. Sabres som ska försöka rädda det som går räddas och börja planera inför nästa säsong medan Hurricanes har som mål att nå slutspelet och då ser jag bara att detta är en match Hurricanes bör vinna för att ha goda förutsättningar på att hänga med lagen ovanför.
Jag tror på Hurricanes på grund av två anledningar:
1: Hurricanes spelade bra innan OS uppehållet och verkar ha hittat ett bra spel.
2: Hurricanes trivs bra mot Sabres, ingen större skillnad om det är på hemmaplan eller på bortaplan.
Det som talar emot är Sabres har åtta raka hemmaförluster, någon gång kommer den där efterlängtade hemmasegern och Hurricanes har inte spelat strålande på bortais.
Men jag tror Semin, Staal x2 o/c fixar en seger för Hurricanes och jag väljer att spela Hurricanes som segrare inklusive övertid/straffar till 1,77 på Bwin .

Startande målvakter:
Sabres: R. Miller Matcher: 39 Impm: 2,74 Räddningsprocent: 92,3%
Hurricanes: Matcher: Impm: Räddningsprocent:


EDITERAD 2014-02-25 13.33:49

This is the stats tab
This is the post tip