Hello! Frölunda vann med 4-2 mot Luleå så där gick det inte riktigt som jag hoppades. Frölunda var det bättre laget och vann rättvist. Nattens NHL gick dock desto bättre. Canadiens fick stop på Flames segerrad och vann med 2-0.

Inatt är det bara tre matcher i NHL och jag har svårt att finna odds som är spelvärt. 1,80 på raka Penguins är inte godkänt för spel enligt mitt tycke och 1.75 på rak på San Jose Sharks hemma mot Dallas Stars som nu senast slagit Phonenix Coyotes och Anaheim Ducks borta rör jag inte. Därmed fastnade jag för överspelet i Sabres - Penguins. Varför? Läs nedan.

Sabres katastrofala säsongen fortsätter. Spelet var en del bättre i senaste hemmamatchen mot Edmonton Oilers jämfört med uskåpningen borta mot Colorado Avalanche där det blev förlust med 7-1! Nu så var Sabres det bättre laget matchen igenom mot Oilers och vände rättvist ett 0-1 underläge till ledning 2-1. Men sen är det som spelet varit under hela säsongen. Taffligt försvarsarbete och puckarna studsar inte Sabres väg vilket det tydligen visades när Oilers fick in 3-2 målet i början av den tredje perioden i spel en man mindre. Förlusten blev tillslut 2-3 trots bra tryck i tredje perioden och en seger i skottstatistiken med 44-28. Förlusten innebar att Sabres nu har två raka nederlag.
På Sabres tio senaste matcher så har det blott blivit 2 segrar, 5 förluster och 3 förluster efter övertid/straffar.
Som ni alla vet så ligger detta stackars Sabres toksist i Eastern Conference. Med endast 38 poäng efter 55 omgångar så är Sabres hela tretton poäng efter nästjumbon Florida Panthers. En stor orsak till att Sabres inte har fler poäng är målskyttet. Med endast 107 mål framåt så snittar inte ens laget två mål per match. Vilket är allt annat än godkänt. Med en målskillnad på 107-164 så snittar Sabres sina matcher på 4,92.
Hemma i First Niagara Center så är det ingen statistik som skrämmer motståndarna. Med 23 poäng efter 30 hemmamatcher så är Sabres Eastern Conference sämsta hemmalag. Med en statistik på 9 segrar, varav 5 efter övertid/straffar och 21 förluster, varav 5 efter övertid/straffar och en målskillnad på 63-87. Skillnaden för Sabres, hemma vs borta så gör Sabres fler mål på hemmaplan i alla fall, något positivt att ta med sig. Sabres snittar sina hemmamatcher med 2,1-2,9 mål.
Sju hemmamatcher, tre poäng, noll segrar och endast tre förluster efter övertid/straffar. Där har ni Sabres form i First Niagara Center för stunden. Problemet har inte varit målskyttet. Sabres har gjort femton mål på dom fem senaste hemmamatcher och ändå inte vunnit. Problemet har alltså varit att Sabres vill så gärna vinna på hemmais så att laget öppnar sig för mycket bakåt och är trots allt för oeffektiva framåt. Vilket som vi såg senast Oilers utnyttja.
Sabres kommer komma till spel inatt utan:
T. Myers (spelar ev inatt)
C. McCormick
M. Moulson

Penguins som bombarderade C. Anderson i lagets senaste match mot Senators. 44 skott under ordinarie tid och 48 efter förlängningen och ändå fick Penguins enbart in två mål. Detta målfarliga Penguins som i regel öser in mål. Men om någon såg matchen eller har sett highlightsen i denna match mot Senators så gjorde verkligen framförallt C. Anderson en riktigt bra match men även Fluery som rånade E. Karlsson på ett 2-1 mål i mitten på den tredje perioden. Matchen slutade tillslut 2-1 till Penguins efter övertid.
Med segern senast så studsade Penguins tillbaka direkt på vinnarspåret och har på sina tio senaste matcher 7 segrar och 3 förluster.
Inte så oväntat så leder ju Penguins Eastern Conference med 80 poäng efter 56 matcher och har fem poäng mer än tvåan Boston Bruins. Penguins styrka är offensiven. Med 178 mål så har Penguins gjort flest mål av samtliga lag i Eastern Conference och har under säsongen en målskillnad på 178-133 vilket ger ett snitt per match på 5,55 mål.
Bortaspelet ska heller inte klagas på. Med 34 inspelade poäng efter 29 bortamatcher så är Penguins Eastern Conference andra bästa bortalag. Med en statistik på 16 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 13 förluster, varav 2 efter övertid/straffar och en målskillnad på 83-77. Det ger ett snitt på 2,86-2,65 mål per bortamatch.
Penguins föll i sin senaste bortamatch mot hemmastarka Phoenix Coyotes med 3-1. Sett till matchbilden så var resultatet rättvist.
Penguins har därmed på sina fem senaste bortamatcher vunnit tre och förlorat två. Dock så har målskyttet klickat i några bortamatcher den senaste tiden. Som mot Flames, enbart två mål och Penguins blev även nollat mot Dallas Stars och nu senast bara ett mål mot Coyotes. Men totalt har det blivit 25 mål på dom fem senaste bortamatcherna vilket ger ett snitt på 5 mål per match.
Penguins kommer till spel inatt utan:
K. Letang
T. Pyatt
C. Conner
P. Dupuis
T. Vokoun
J. Vitale
B. Bennett

Historia:
Detta blir det första mötet för säsongen i First Niagara Center men lagen har tidigare under säsongen spelat två matcher mot varandra men båda dom matcherna har spelat med Penguins som hemmalag.
Den första matchen vann Penguins med 4-1. Riktigt rättvis seger med totaldominans från hemmalaget.
Den andra matchen vann Penguins med 3-0. Penguins ägde första perioden men matchen jämnades ut efter det men Penguins var laget som gjort målen.
Kollar vi på lagens tio senaste möten med varandra så har Penguins vunnit sex och Sabres fyra. Värt att notera är att dom fyra senaste mötena har spelats med Penguins som hemmalag. Fem matcher har slutat över 5,5 mål och tre matcher har stannat på exakt fem mål.
Men nu kommer vi till dom fem senaste i First Niagara Center. Där har Sabres vunnit en och Penguins fyra. Penguins har två raka segrar borta mot Sabres. Kollar vi på över 5,5 mål så har det blivit det i dom fyra senaste matcherna i First Niagara Center och totalt 31 mål. Då slutade en av dom fem matcherna 1-0 till Penguins. Så slår vi ut ett snitt på dom fem senaste matcherna så blir det ett snitt på 6,2 mål.

Kommentar:
Botten mot toppen där framförallt poängen är ruggigt viktig för Penguins som vill vinna Eastern Conference och en förlust inatt så ger det Boston Bruins ett bra läge att knappa in dom fem poängen Penguins har tillgodo med två matcher mindre spelade.
Jag tror det kan bli en hel del mål mellan dessa två lag inatt. Varför? Jo, för att Sabres vill verkligen vinna igen på hemmaplan. Sju raka nederlag så måste ju Sabres vinna för sina fans skull. Sabres har varit bra med i alla dom sju senaste hemmamatcherna och har förlorat med uddamålet i alla dom matcherna utom en. Då blev det två. Sen så har målskyttet kommit igång på hemmais och trycker Sabres på framåt när ett ruggigt offensivt Penguins kommer på besök då kommer det att bli mål.
Publiken vill ju alltid i regel se mål och Penguins är ju inte känt för att inte vilja gå på anfall utan laget vill verkligen göra mål med Crosby och Malkin i spetsen. Med ett Sabres som har fått igång målskyttet mot ett sylvasst Penguins så ser jag nattens bästa spel som över 5,5 mål då dom senaste matcherna i First Niagara Center spelas med mängder av skott och målchanser. 30 mål på dom fyra senaste mötena så ska det nog inte omöjligt kunna bli ett gäng till ikväll!
Jag spelar över 5,5 mål till 2,15 på Betsafe .

Startande målvakter:
Sabres: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
Penguins: Matcher: Impm: Räddningsprocent:


EDITERAD 2014-02-05 16.31:57

This is the stats tab
This is the post tip