Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning

Goalies: Hutton (confirmed) vs Domingue (confirmed)

Buffalo Sabres tar sig i natt emot tuffast möjliga motstånd då ligans topplag Tampa Bay Lightning gästar.

Buffalo Sabres har i år ett betydligt stabilare lag än vad man haft de senaste åren. Det råder det ingen tvivel om, men Sabres har fortfarande rätt tydliga defensiva brister som gör att man ofta får kriga hårt för vinsterna. Laget har två raka vinster i ryggen där man kommit tillbaka från underläge i båda. Man vann borta mot Montreal Canadiens med 6-5 efter OT i en helt galen match där lagen bytte mål med varandra hejvilt, och senast stod man för en helt osannolik vändning hemma mot Vancouver Canucks när man med 2:30 kvar av matchen gjorde två snabba mål och kvitterade till 4-3. Man vann sedan straffläggninen och snodde extrapoängen. Ett tydligt exempel på att Sabres är ett moraliskt starkt lag, men allt som ofta sätter sig i tuffa situationer och det är ohållbart i längden att spela från underläge.

Tampa Bay Lightning däremot är ett komplett lag och stabiliteten i laget finns verkligen där. Man har inlett säsongen riktigt stabilt och har ett record på 12-4-1 och är 7-3-0 senaste 10 matcherna. Med detta toppar man Eastern Conference och är en poäng bakom Nashville om förstaplatsen i ligan. Dock kommer man senast från en oväntad förlust mot Ottawa Senators där man föll med 6-4. En match där man vände ett 0-2 underläge till ledning inför tredje perioden med 4-2. Detta är ett läge som Tampa otroligt sällan släpper men denna gången så stod Sens för osannolika 4 mål i tredje perioden och vända alltså till seger 6-4.

I natt gästar Tampa detta Buffalo Sabres och jag tror Tampa kommer vara väldigt skärpta i natt. Man har fått ett par dagars vila och bör fokuserat på en del detaljer som gjorde att man tappade matchen mot Sens. På papperet är det klasskillnad mellan dessa två lag och Sabres har dessutom defensivt sett riktigt slarvigt ut på senare tid. Ett underläge igen här mot Tampa tror jag verkligen blir osannolikt för Sabres att vända och jag kommer därför spela

Match: Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning