Två matcher i ryska VHL spelas idag, och det är två topplag som möter två bottelag. I denna match mellan Chelmet Chelyabinsk och Ska Neva St Petersburg så tror jag gästerna blir svårstoppade.

Chelyabinsk har tre raka förluster och senast blev det förlust mot Dinamo St Petersburg med 3-6, ett liknande motstånd som även väntas här. Innan dess förlorade man med 4-2 mot Gornyak Uchaly, ett lag som ligger efter laget i tabellen. Man ligger på plats 22 av 27 i tabellen, och man har 13 segrar på 34 matcher.
På hemmaplan har man vunnit fem av 16 matcher, och tillhör bottenskiktet i hemmatabellen, så hemmaplan verkar inte vara någon större fördel för laget.

Ska Neva St Petersburg är till skillnad mot hemmalaget heta för tillfället, och man har vunnit åtta av de nio senaste matcherna. Senast mötte man Nizhny Tagil och man fullkomligt slaktade laget med 0-8. Visserligen är dagens motstånd en nivå bättre, men man är själva flera nivåer bättre så det är fortfarande stor skillnad mellan lagen.
Man är ligans bästa bortalag och man har vunnit 14 av 17 matcher med en fin målskillnad på 54-22. Man är tillsammans med Dinamo St Petersburg lagen som slåss om seriesegern, då övriga lag inte ska ha någon rimlig chans att blanda sig i.
Konozov som är lagets bästa poängplockare visade fin form senast och stod för 1+2 i matchen, och här har han ytterligare en chans att glänsa.

Det skiljer 39 poäng i tabellen mellan lagen och klasskillnaden ska vara stor, och en tvåmålsseger ska man absolut lösa vid en normal prestation.

Speltips: 2 hcp -1,5 vilket betyder att gästerna måste vinna med minst två mål och jag investerar 4u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip