Calgary Flames - Colorado Avalanche

Goalies: Smith (probable) vs Grubauer (probable)

I natt har vi de sista 3 matcherna som kommer avsluta första omgången i årets slutspel. Igår hade vi i stort sett bara skrällar och sjuka tapp i slutet av matcherna vilket bara tyder på en sak. Stanley Cup slutspelet har börjat!

Calgary Flames kliver i natt in i slutspelet och laget har haft en mycket fin säsong bakom sig. Man vann Western Conference med sina 107 inspelade poäng och laget var verkligen växt enormt på bara 2 år. Denna säsong har Flames visat upp ett riktigt stabilt spel som börjat bakifrån där man haft bra målvaktsspel hela året samt en riktigt bra backuppsättning ledd av Mike Giordano som troligtvis kommer vinna Norris Trophy i år. Man avslutade dock grundserien med två förluster men det var bero på att laget förberett sig inför slutspelet och nu börjar allvaret.

Colorado Avalanche är natten motstånd och på förhand ska denna matchserie var en som Flames ska ta sig genom relativt lätt. Colorado är absolut inget dåligt lag, men laget har en stor svaghet, och det är att man är väldigt spetsiga. Man har egentligen ingen bredd och man förlitar sig väldigt mycket på att laget topplina med Landerskog-MacKinnon-Rantanen levererar. När man möter lag som har bredd, likt Calgary Flames får man oftast tufft då man inte orkar hela vägen.

Calgary Flames har dominerat matchup mot Colorado denna säsongen och gjort länge. Med 8 vinster och Record 8-1-1 senaste 10 mötena med ett sjukt målsnitt på hela 4.1 mål/match så ska Avs vara en munsbit på hemmais. Jag kommer därför syna att Flames går ut går i detta slutspel och tar Game 1 inför hemmafansen. Nattens spel blir därför

Match: Calgary Flames - Colorado Avalanche
Spel: 1
Odds: 1.86
Insats: 4/7u
Bolag: Betsson , Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 04:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip