Tjena! Nattens NHL är det värsta på länge och hur jag än vrider så får jag bara känslan på överspelet i mötet mellan Calgary Flames - Nashville Predators.

Calgary Flames fortsätter att gå riktigt tungt denna säsong. Men laget kommer närmast från en 3-2 seger hemma mot Phoenix Coyotes. En match där Flames gick fram till en 3-1 ledning efter andra perioden och bra målvakts och försvarsspel så kunde laget bevaka sin ledning och vinna för första gången på fyra matcher.
Flames tio senaste är ingen vacker läsning. Endast 3 segrar, 6 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar 3-6-1.
I tabellen ligger Flames på en trettonde plats i Western Conference med endast 41 poäng på 51 matcher. Den stora orsaken är lagets försvarsspel. Målskillnaden är ingen vacker läsning 114-161. Flames har släppt in näst flest mål i Western Conference. Flames snittar 5,39 mål per match.
Hemmaspelet är inget Flames trivs med heller. På 25 hemmamatcher så har Flames enbart tagit 19 poäng vilket gör laget till Western Conference trettonde bästa hemmalag. Med en statistik på 8 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 17 förluster, varav 3 efter övertid/straffar och en målskillnad på 54-75. Det gör att Flames snittar 2,16 mål framåt och 3 mål bakåt.
Flames har på sina fem senaste hemmamatcher fyra förluster och enbart segern senast. På dessa fem matcher har det blivit totalt 22 mål och det ger ett snitt på 4,4 mål per match.
Inatt kommer Flames till spel utan:
P. Byron (spelar ev inatt)
C. Glencross
M. Cammalleri

Nashville Predators har spelat upp sig på senaste tiden och har nu två raka segrar. Nu närmast kommer laget från en imponerande 2-1 seger borta mot Vancouver Canucks. Detta efter att Predators vände ett 0-1 underläge i tredje perioden till seger. Det gör att Predators nu har på sina tio senaste 5 segrar, 4 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar. Värt att notera att Predators har fyra segrar på dom fem senaste 5-4-1.
I tabellen med den stigande formen så närmar sig Predators slutspelslagen. Nu befinner sig Predators på en elfte placering med 53 poäng och har nu 8 poäng upp till sista slutspelsplats. Ett problem till att Predators inte ligger högre upp är även där målvaktsspelet. Med skadan av Pekka Rinne så har övriga målvakterna i Predators inte levt upp nivån. Det märks då Predators har släppt in 153 mål på sina matcher och har gjort 127. Det ger ett snitt per match på 5,38 mål per match.
Bortaspelet har inte varit skinande under säsongen. Med 23 poäng på 24 bortamatcher så är Predators Western Conference tionde bästa bortalag. Med en statistik på 10 segrar, varav 1 efter övertid/straffar och 14 förluster, varav 3 efter övertid/straffar och en målskillnad på 56-70. Det ger ett snitt på 2,33 mål framåt och 2,91 mål bakåt per match.
Predators har nu två raka segrar på bortais och tagit poäng i fyra av dom fem senaste bortamatcherna. Totalt har det blivit 27 mål (25 mål ordinarie tid) och det ger ett snitt på 5,4 mål per match.
Predators kommer till spel inatt med full trupp förutom Pekka Rinne som är fortsatt skadad.

Historia:
Under säsongen har lagen tagit sig an varandra en gång. Denna gång spelades matchen i Nashville. Där vann Predators med 4-2. Det stod 1-1 inför tredje perioden men med en rivstart i början av perioden så gick Predators fram till en 4-1 ledning.
På lagens sju senaste matcher så har hemmalaget vunnit samtliga. Fem av dessa matcher har spelats i Nashville och två i Calgary.
På dom tio senaste matcherna lagen emellan har Calgary vunnit fyra matcher och Nashville sex. Fem av dessa tio matcher har gått över 5,5 mål och två matcher har stannat på fem mål.
Dom fem senaste matcherna med Calgary som hemmalag. Så har det slutat med fyra segrar för Calgary och en för Nashville. En match har gått över 5,5 mål.

Kommentar:
Ja jag tror det kan bli målrikt detta möte. Varför? Två lag som inte har en defensiv som stämt under säsongen och målvaktsspelet i bägge lagen har inte varit imponerande. Men jag fastnar till överspelet på grund av att lagens fem senaste matcher mellan varandra har slutat över 5,5 mål.
15.01.14 NHL Nashville Predators Calgary Flames 4 : 2
24.04.13 NHL Nashville Predators Calgary Flames 4 : 3
22.03.13 NHL Nashville Predators Calgary Flames 5 : 3
16.03.13 NHL Calgary Flames Nashville Predators 6 : 3
02.01.12 NHL Nashville Predators Calgary Flames 5 : 3
Båda lagen kan göra lite mål emellan åt men ändå samtidigt släppa in ruggigt många.
Nej får vi 2,26 på över 5,5 mål mellan dessa lag så tar jag det.
Spelet blir alltså över 5,5 mål till 2,26 på Betsafe .

Startande målvakter:
Flames: K. Ramo Matcher: 25 Impm: 2,73 Räddningsprocent: 90,6%
Predators: Matcher: Impm: Räddningsprocent:

EDITERAD 2014-01-24 21.40:14

This is the stats tab
This is the post tip