Lördagen har kommit och CHL bjuder på flertalet matcher även denna dag, och jag riktar blickarna mot matchen mellan Cardiff och Bern, där hemmalaget bör vara numret mindre.

Cardiff öppnade turneringen med att förlora mot Salzburg hemma med 2-5. Man låg under med 0-3 redan efter en period och det var inte vad man hoppades på. De sista två perioderna höjde man sig dock rejält och att man skulle kunna hämta upp 0-4 till 4-4 var inte omöjligt, men man stannade på två mål och jag tror man lär prioritera defensiven i matchen mot Bern här, det är framförallt något man måste göra då man är ett klart svagare lag.

Bern slog Växjö med 1-2 i Vida Arena, och det är ett riktigt starkt resultat. Nu har man satt sig i förarsätet i gruppen och då får man inte slarva mot de sämre lagen, och man bör göra en stark insats även i denna match. Nu är motståndet klart svagare än det var senast, men att man skulle ösa in mål tror jag inte då hemmalaget vill spela bättre defensiv hockey här, och det kommer att krävas om man ska kunna skrälla då Bern med största sannolikhet kommer att vara spelförande. Almqvist och Mursak har blivit signade inför säsongen och truppen känns stark, och avancemang från gruppen ska inte vara några problem, speciellt då man redan tagit tre poäng mot tuffaste motståndaren.

Bern kommer att vara spelförande i matchen och Cardiff lär gå på kontringar. Bern lär vinna matchen, men jag tror inte att det kommer bli överkörning så spelet känns väldigt intressant.

Speltips: 2 + under 7,5 mål i matchen och jag investerar 3u // TT