Återigen dags för match mellan Cardiff Devils och Växjö Lakers. Senaste matchen vann Växjö med 3-1, men det spelade mindre roll då Salzburg och Bern spelade oavgjort och Växjö åkte ut ur CHL redan i gruppen. Den här matchen betyder ingenting, men jag tror ändå att Växjö lägger rätt stor vikt vid att göra en bra match då det gått så dåligt den senaste tiden i SHL/CHL. Jag kommer spela Växjö -1.5 till 1.80 hos OHMbet, SpeedyBet och Goliath med en flatinsats.

Dem svenska lagen brukar briljera i CHL. Nästan varje år brukar samtliga svenska lag gå vidare ur gruppen och nå väldigt långt i turneringen. Speciellt de allra bästa lagen som exempelvis Växjö. Men i år blev det inte så, hittills har det verkligen inte varit Växjös år. Nu är det en helt död match som ska spelas mellan Cardiff och Växjö, men som jag var inne på tidigare tror jag det är viktigt för Växjö att göra en bra match för att få igång självförtroendet.

Hittills detta året har Växjö haft en mycket bra defensiv samtidigt som offensiven varit under all kritik. Nästan alla matcher Växjö spelat har varit målsnåla tillställningar. Nu möter man Cardiff i en "träningsmatch" och kan spela helt utan press. Jag tror det kan vara det som behövs för att Växjö ska kunna spela ut ordentligt och smälla in lite puckar. På torsdag har Växjö match hemma mot HV71, en oerhört viktig match. Givetvis har man störst fokus på den matchen redan nu, MEN jag menar att detta är ett ypperligt tillfälle att få igång målskyttet och det tror jag verkligen Sam Hallam vill också. Gör man en dålig match mot Cardiff ikväll så kommer man komma till matchen hemma mot HV71 med ännu sämre självförtroende och det är verkligen inte bra.

Cardiff har verkligen matchat hårt senaste tiden. Både den 13:e och 14:e oktober har man spelat match, två matcher på två dagar, igår hade man vilodag och idag möter man extremt tufft motstånd, det måste kännas i benen. Senaste matchen mellan Cardiff och Växjö var det inget snack om vilket lag som var bäst. Växjö körde över Cardiff rejält även om slutsiffrorna som vanligt i år för Växjö blev väldigt små. 3-1-seger för hemmalaget efter att ha vunnit skotten med 35-18.

Summering: Cardiff bör vara slitna efter den senaste tidens hårda matchning. Växjö måste göra en bra match för att få igång självförtroendet. Klasskillnaden mellan lagen är brutal. Senast Växjö spelade borta mot Cardiff förlorade man med förnedrande 5-1, något man inte vill göra igen.

Match: Cardiff Devils - Växjö Lakers
Spel: Växjö -1.5
Odds: 1.80
Insats: Flat
Bolag: OHMbet, SpeedyBet , Goliath
Spelstopp: 20.30

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip