Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks

Goalies: Darling (probable) vs Ward (probable)

Carolina Hurricanes tar i natt emot ett Chicago Blackhawks i kris, och frågan är om man kan upprepa det man gjorde när lagen drabbades samman i Chicago för 4 dagar sedan då Canes vann med 4-3.

Carolina Hurricanes som inledde säsongen i ett riktigt högt tempo har i kommit ner på jorden igen och laget som var väldigt kritiserat inför säsongen har också börjat prestera i linje vad man förväntar sig. Laget har en väldigt enkelt spelfilosofi där man vill ta pucken till mål och därför skapar man även många skott på mål. Om vi studerar de corsi resultat så ser det ofta ut som Canes dominerar matcherna, men så är verkligen inte fallet många gånger. MEN man måste ge att laget har en bra offensiv men allt som ofta finns det brister som kostar laget många segrar. Laget är bara 1-3-1 senaste 5 matcherna man spelat och senast föll man även mot ett av ligans svagaste lag i Detroit Red Wings med 4-3 efter OT, trots att man var det bättre laget. Tydligt exempel på de brister man har i laget.

Chicago Blackhawks. Där har vi ett lag som är allt än i form. Laget har egentligen allt emot sig då man spelar dålig hockey, har dålig form, och även en tumult ledning. Jag tror jag är en av de som tror att bytet av coach Q har påverkat laget negativt och jag tycker också Jeromy Collintons två första matcher med laget inte alls imponerat. 2 raka förluster och 8 insläppta mål har gjort att man nu har 7 raka förluster i ryggen. Senast föll man med klara 4-0 borta mot Philadelphia Flyers men jag tycker inte riktigt 4-0 speglade matchen 100%. Hawks inledde matchen bra och skapade en del lägen men när man inte sätter pucken straffas man. Flyers var det bättre laget och förtjänade vinsten men 4-0 var en överdrivet stor seger.

Om vi nu tittar på nattens matchup tycker jag en tydlig sak. Jag om nån är negativ kring det mesta som rör Chicago nu, MEN laget är absolut inte så stora underdogs som bolagen får det att framstå som. Canes ska aldrig stå under 2.00 FT mot Chicago då detta är två helt jämna lag. Hawks form har gjort att Canes spelas ner så lågt men jag tror det finns ett par triggers i matchen som gör att Hawks chanser är helt okej. Dels så verkar det som att Cam Ward kommer starta matchen för Hawks. Till vardags håller jag Ward som en av de rutinerade rävarna som dock inte håller samma klass som förr. Dock är detta hans första match mot sitt gamla lag där han hade sina STORA framgångar med. Han vann Stanley Cup med Canes och denna arena är som hem för han. Detta är något som jag tror han trigga han att prestera riktigt bra i natt. Det andra är att mötet från 4 dagar sedan hade stora skift i sig. Canes började matchen riktigt starkt och utnyttjade Hawks otroligt slarviga försvarsspel och skaffade sig en stabil 4-0 ledning. Dock så tog Hawks över matchen och var det bättre laget 2/3 av matchen och jobbade sig tillbaka till 4-3 och dominerade spelet i tredje perioden. Jag tror ändå laget kommer ihåg att man pressade Canes bra och har bra feeling med sig även om självförtroendet kanske inte är på topp.

Hur som helst köper jag bara inte att Hawks står en bra bit över 3 gånger pengarna att vinna efter 60 minuter. Jag kommer därför spela Chicago FT men för den som vill ta det säkrare kortet funkar Hawks ML eller DnB fint också.

Nattens spel är alltså

Match: Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks
Spel: 2
Odds: 3.25
Insats: 3/7u
Bolag: 888sport , LeoVegas , Unibet
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip