Carolina Hurricanes - Colorado Avalanche

Goalies: Mrazek (probable) vs Grubauer (confirmed)

Tidiga NHL-matcher på schemat idag och jag har valt att fokusera på ett möte mellan Carolina Hurricanes och Colorado Avalanche.

Carolina Hurricanes är ett lag som jag inför säsongen höll som ett av de lite svagare lagen, men man har hittills denna säsong imponerat. Inte minst med den offensiva spelstil man vågar spela trots att man inte har något vidare starkt försvarsspel. Detta leder ofta till att Carolinas matcher blir väldigt sevärda så det öppnar sig ytor som vanligtvis inte framstår i NHL. Turnovers är standard och hittills denna säsong är det inte konstigt att vi får ses många 6-5 matcher osv… Canes har blivit lite väl hyllade i mina ögon efter att man slagit bra lag inledningsvis. Många anser att Canes borde vunnit match klarare då man ofta vinner skotten överlägset. Dock måste man kolla på vilka kvalitativa chanser laget skapar och sett till det så skickar man ofta in mycket puckar på mål. Laget har en enkel spelfilosofi och det är att ta pucken till mål. De tenderar att ta mer enkla skott för att skapa offensiva tekningar och tid i anfallszon.

Colorado däremot är ett lag som spelat bra hockey. Man är solida i alla delar av laget och har verkligen hittat en balans från den usla säsong man hade för 2 år sedan. Man har byggt vidare på den fina säsong man hade förra året och känns riktigt stabila just nu. Man kommer senast från en imponerade seger mot enligt mig det mest stabila laget denna öppning av NHL, NJ Devils. Devils var helt obesegrade och hade knappt släppt in några mål innan man föll mot Colorado senast med 5-3. Detta efter att Avs legat under 2 gånger i matchen, men där man studsade tillbaka starkt. Vår svenska stjärna Gabriel Landreskog stod för ett hattrick vilket var den stora skillnaden för dagen.

Till kvällens match så ser jag ett riktigt jämnt möte här. Canes ska vara favoriter, men ML ner mot 1.66 stämmer inte. Canes är alldeles för obalanserade för att ha ett sånt stort förtroende på sig. Man släpper till enormt många defensiva misstag vilket spelare i Avs som Rantanen och MacKinnon verkligen kan straffa laget på. Ser matchen som 50/50 mer eller mindre och då finner jag riktigt bra värde på bortaseger här.

Jag väljer därför att spela

Match: Carolina Hurricanes - Colorado Avalanche
Spel: 2 money line
Odds: 2.40
Insats: 3/7u
Bolag: 888sport , LeoVegas , MrGreen
Spelstopp: 19:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip