Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets

Goalies: McElhinney (probable) vs Bobrovsky (confirmed)

Carolina Hurricanes ligger på en sjätteplats i Metropolitan divison och laget kämpar för att hitta spelet som kan trycka de mot en slutspelsplats. Laget som inledde säsongen i en otroligt fart har tappat flowet och man har på senare tid kommit ner till den nivå man förväntades ha. Laget stora svaghet har varit powerplay där man knappt fått det att fungera alls men igår fick man äntligen det att fungera och bröt en svit på över 30PP i rad utan att göra mål. Segern igår kom mot Philadelphia Flyers med 5-3 och därmed vann Canes B2B mötena med Flyers. Dock måste man säga att det inte säger allt för mycket då Flyers är ett av ligans svagaste lag just nu och har själva otroligt svårt att få spelet att fungera. Efter en mållös första period så gick lagen löst i andra och Canes straffade Flyers misstag. 3-0 efter andra perioden gjorde att Flyers fick gambla rejält i andra och även om man släppte in 4-0 i början av tredje så kämpande man sig tillbaka till 4-3. Teravainen dödade dock festen och matchen när han med ca 5 minuter kvar satte spiken i kistan 5-3.

Columbus Blue Jackets är nog ligans kanske hetaste lag just nu, iallafall sett till hur spelet sett ut innan jul och även tagit upp det bra efter. Laget är 7-2-1 senaste 10 matcherna där man producerat mycket fin offensiv hockey. Man hade en vinstsvit på 5 raka matcher innan man föll mot tuffa Toronto Maple Leafs, men man studsade tillbaka snabbt när man vann mot Senators med 6-3. Cam Atkinson flyer fram just nu och öser in poäng tillsammans med Panarin och när Jackets toppspelare är i form så har man kapacitet att slå alla lag i ligan och är verkligen ett topplag själva. Segern mot Sens säger kanske inte allt för mycket då motståndarna var väldigt skadedrabbade men Jackets gör vad som förväntas och man har bra självförtroende i truppen.

I natt är Carolina Hurricanes tillbaka på hemmais efter matchen borta mot Flyers igår. Man är alltså B2B och ställs nu mot ett betydligt tuffare motstånd än igår. Faktum med att man haft så stora problem i special teams gör att jag tror Jackets har bra chans att vinna här. Jackets är ett mycket mer komplett lag, helt utvilade och har sina toppspelare i form. Annat kan man säga mot Canes toppspelare i Aho som bortsätt från igår där han levererade 2 poäng, endast 5 poäng på de 6 senaste matcherna (vilket är låg sett till han). Canes som har en svajig defensiv kommer få det svårt att stoppa snabba spelare som Atkinson, Panarin, Dubois och Anderson. Nej jag tycker oddset 2.35 lockar på bortasegern och investerar hos Betsafe , Betsson eller Nordicbet .

Nattens spel blir

Match: Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets
Spel: 2
Odds: 2.39
Insats: 3/7u
Bolag: Betsafe , Betsson , Nordicbet
Spelstopp: 01:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip