Natten till söndag bjuds vi på flertalet matcher i NHL, och jag har hittat ett spel i matchen mellan Carolina och Dallas.

Carolina ligger trea i divisionen bakom Tampa Bay och Florida, så säsongen hittills har varit riktigt bra. Man har även spelat en mindre match än Tampa Bay och två färre än Florida, så man har det bästa poängsnittet i divisionen.
Nu senast kommer man från en 3-4 seger borta mot Chicago där matchen länge såg ut att gå mot förlängning.
Svenske Jesper Fast ville dock annat då han avgjorde matchen med bara 29 sekunder kvar att spela, och segern var helt klart rättvis.

Kollar man på truppen så håller den en riktigt hög nivå då man har spets i spelare som Svechnikov, Aho och Hamilton. Man har även spelare som Necas, Trocheck och Staal, så man har en bra bredd i truppen.

Nu är det hemmaplan för laget och där har man vunnit 11/15 matcher, vilket är en väldigt bra siffra.
På dessa 15 matcher har man även tagit poäng i 14 av dessa, något som visar att det är svårt som gästande lag att komma till PNC Arena, och här bör segerchansen vara bra.
Saknas gör Teravainen.

Dallas ligger på en sjundeplats i divisionen vilket betyder att man bara har svaga Detroit bakom sig, så säsongen hittills har varit rätt svag då man bara vunnit 12/34 matcher. Man har dock spelat några färre matcher är lagen ovanför, men då är det inga lag i Carolinas kaliber man jagar.
Nu senast tog man en 1-4 seger borta mot Nashville, en riktigt skön seger då man innan dess hade tre raka förluster, och man gjorde en bra match.

Nu är det bortaplan och där har man bara vunnit 5/14 matcher, en siffra som inte alls imponerar. I de fem senaste bortamatcherna så har man vunnit tre av dessa, men då har man mött Nashville, Detroit och Columbus, så motståndet har varit klart svagare än man ställs mot här.

Kikar man på truppen så finns det en den intressanta spelare i Pavelski, Benn, Hintz, Radulov och Seguin, så det finns helt klart en bra kvalitet i laget.
Radulov har dock saknats en tid samtidigt som Seguin fortfarande inte spelat match denna säsongen, så det är tunga avbräck i offensiven.
I övrigt ser man ut att sakna Kiviranta och Johns.

Carolina har gjort det riktigt bra denna säsongen och då man möter ett Dallas som sett svaga ut hittills så bör segerchansen vara bra, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Nedeljkovic (Unconfirmed) - Oettinger (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT


This is the stats tab
This is the post tip