Carolina Hurricanes vs Detroit Red Wings

Goalies: Ward (confirmed) vs Howard (confirmed)

Carolina Hurricanes är egentligen inget vidare lag att hänga i julgranen. Laget är 4-3-3 senaste 10 matcherna med season record på 13-11-7. Dock är det på hemmais man varit starka i år med 9-3-1. Cam Ward har varit mannen som lett detta Canes till dessa framgångar. Senast så vann Canes med 2-1 efter straffar mot Buffalo Sabres. En jämn match som jag personligen tyckte Sabres var bättre i. Nu kom Canes undan igen men jag tycker man är satte som för stora favoriter i natt.

Detroit Red Wings är laget som gästar. Ja alla vet nog om att Wings tappat sitt fina spel man hade under tiden Nyqvist och gängen var nya. Nu har Z blivit långsammare och man har tappat spelare som Datsyuk osv… Man väntar fortfarande på att laget unga talanger som Larkin, Athanasiou och Mantha, ska blomma ut i fullo. Laget drar även med en del skadebeskymer och inte mycket är det som stämmer hos Wings. Dock måste man påpeka att laget gjorde en väldigt fin match mot Anaheim Ducks. En tuff hemmamatch mot ett lag i bra form och Wings fick även sämsta möjliga start då man hamnade i ett tidigt 0-2 underläge. Dock visade man sig starka för dagen och lyckades vända matchen till seger 6-4 och det är något som jag tror va oerhört viktigt för Wings självförtroende.

Canes ska såklart vara favoriter på hemmais. Men som jag sagt förut är man inte ett lag som ska stå ner mot 1.60. Laget är inte så pass bra att man ska trivas som stora favoriter utan man måste kämpa varje match och göra jobbet. Wings har bra feeling i laget och vann även lagens första möte för säsongen med 4-2. Dessutom tycker jag det finns intressant statistik i att 7/10 senaste mötena lagen emellan har vunnits av bortalaget. Wings har dessutom vunnit 7/10 senaste inbördes mötena.

Jag tycker 2.38 är klart spelvärt på ett lag som inte har något att förlora mot ett lag som trivs bäst i att vara dogs. Jag gamblar och testar alltså:


Detroit Red Wings ML @ 2.38 med 3/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip