Carolina blir favoriter när Montreal gästar natten mot fredag, men favoritskapet känns alldeles för stort.

Carolina kommer närmast från en 2-5 seger mot Nashville där powerplay blev avgörande då tre av målen kom i spelformen. Med spelare som Aho, Svechnikov och Jarvis finns det gott om kvalitet offensivt, vilket man fick se senast då de stod för åtta poäng tillsammans.

Nu är det match dygnet efter den matchen och där vaktade Kochetkov kassen vilket öppnar för Raanta här, en målvakt som inte rosat marknaden under säsongen, så det finns en del frågetecken även om man givetvis är det klart bättre laget i matchen, men favoritskapet blir alldeles för stort i mina ögon.
Andersen förväntas missa matchen.

Montreal inte borträknade

Montreal tillhör ett av de svagare lagen i ligan och löser man slutspel senare under våren är det en knall. Man har dock gjort en helt okej säsong hittills då man vunnit 15/33 matcher och man är bara fem poäng bakom just Carolina, och det med två matcher färre spelade.

Till denna matchen har man fått en längre vila då man inte spelat match på sex dagar, ett klart plus med tanke på att hemmalaget spelade match så sent som natten mot torsdag.
Visst har man ett par tunga skador i Dach och Newhook, men jag tycker inte man ska vara helt borträknade här.
I övrigt förväntas Harvey-Pinard, Harris och Pearson missa matchen.

Carolina blir solklara favoriter i matchen men med tanke på den korta vilan samt att Raanta sannolikt står i kassen så blir man alldeles för stora favoriter, och här går jag på skräll.

Raanta (Unconfirmed) - Primeau (Confirmed)

Speltips: 2 (inkl ot och straffar) och jag investerar 1u hos Bethard
This is the stats tab
This is the post tip