Natten till fredag ska Carolina göra upp med Nashville, och här tror jag på ett trendbrott för hemmalaget.

Carolina ligger på en fin förstaplats i divisionen då man vunnit 27 av sina 41 matcher, ett facit som är riktigt starkt.
I de två senaste matcherna har man dock gjort svaga resultat då man förlorat två raka mot jumbon Detroit där siffrorna har skrivits till 1-3 samt 4-5 efter straffar, något man absolut inte är nöjda med, och här gäller det att höja sig och bryta den negativa trenden.

Truppmässigt har man ett riktigt starkt lag då spelare som Aho, Svechnikov, Necas, Trocheck och Hamilton finns i laget, så kvalitet har man gott om. Man har även Teravainen i laget, men han är skadad och är fortsatt out här. I övrigt saknas McGinn.

Nu är det ytterligare en hemmamatch för laget och under säsongen har man visat upp ett bra spel i PNC Arena då man vunnit 14/21 matcher, och kommer man upp i normal nivå här så ska segerchansen vara bra.

Nashville har gjort det riktigt bra på slutet då man vunnit åtta av sina tio senaste matcher, och man ser klart bättre ut nu än man gjorde i början av säsongen.
Nu senast kommer man från en 7-2 seger hemma mot Tampa Bay där man var ruskigt effektiva framåt, och man gjorde sju mål på sina 22 skott. Nu ska det sägas att Tampa Bay såg riktigt svaga ut, men man ska ändå inte ta ifrån laget någonting.

Truppen har en del kvalitet i spelare som Johansen, Arvidsson och Jodi, så man har absolut vad som krävs för att störa Carolina. Man har dock en lång skadelista då spelare som Forsberg, Duchene, Fabbro och Birowiecki saknas, men det finns fler namn på listan. Man har även frågetecken på Tolvanen som gjort 19 poäng på 31 matcher, så skadeläget är allt annat än bra.

Nu är det bortais och där har man vunnit 11/22 matcher, ett facit som är helt okej. Här ställs man dock mot ett tufft motstånd som även har ett klart bättre skadeläge, och här är känslan att man får det tufft.

Carolina vill bryta sin negativa trend och här tror jag att vi får se ett riktigt bra hemmalag i denna matchen, något som gör att jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Nedeljkovic (Unconfirmed) - Saros (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip