Dags för Stanley-Cup slutspelet att dra igång och här ska Carolina ha bra chans att öppna med seger när NY Islanders gästar.

Carolina kliver in i slutspelet som segrare i divisionen då man tog 113 poäng i grundserien, en poäng före NJ Devils, och man gjorde en stabil grundserie.
Man avslutade även grundserien på ett bra sätt med dubbla segrar mot Detroit och Florida, och förutom bra insatser så fick man göra en del mål framåt.

Nu är det slutspel och det är helt annorlunda mot vanligt serielunk, och man har kunnat förbereda sig ett tag då man inte behövt säkra sin slutspelsplats i de sista matcherna.
Man har även en stark trupp med namn som Burns, Teravainen, Aho
och Jarvis för att nämna några, spelare som lär höja sig ett snäpp ytterligare.
Avsaknaden av Svechnikov är såklart riktigt tung, men man har en fin bredd, och man ska fortsatt vara favoriter på hemmais.
Utöver Svechnikov saknas Kase och Pacioretty.

Tuff åttondelsfinal som väntar för NY Islanders

NY Islanders fick till skillnad mot hemmalaget kriga stenhårt för en slutspelsplats då den säkrades först i den sista matchen då det blev seger mot Montreal med 4-2, så det var med nöd och näppe man löste det.
Bortaspelet var en av de största orsakerna till att man inte plockade fler poäng då man bara tog 41 av sina 93 poäng utanför UBS arena. så borta mot Carolina är ingen enkel uppgift.

Man ser ut att få tillbaka Barzal i truppen till slutspelet och det boostar laget en hel del då han är en av lagets bästa offensiva spelare.
Ser man på truppen i övrigt så finns det helt klart kvalitet, men man är dock inte ett lika starkt lag som Carolina, vilket både tabellen och inbördes segrar visar, och jag tror man väger för lätt här.
Romanov och Wahlstrom saknas.

Carolina kliver in som favoriter i matchen vilket är helt rätt då det finns mer kvalitet än hos gästerna, och här tror jag på hemmaseger i matchen.

Andersen (Unconfirmed) - Sorokin (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 1u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip