Carolina vägrar ge sig och nu är man framme i en game 6, och en seger här på hemmaplan skulle verkligen sätta press på NY Rangers.

Carolina såg ut att vara riktigt illa ute efter tre raka förluster, tre förluster som dock var med små marginaler. Likväl hade man 0-3 i baken, och alla matcher är vinna eller försvinna för laget.
Näst senast tog man en 4-3 seger, något man följde upp med en 1-4 seger på bortais, så nu är det 2-3 i matchserien.

Här vänder man till hemmaplan och med tanke på hur matchserien utvecklat sig så känns det helt klart som att gästerna har allt att förlora, och vinner Carolina här så är det 3-3-3 i matcher.
Man har en riktigt fin bredd i truppen och i segrarna på slutet har flera kedjor varit delaktiga. Toppkedjan har dock mer att visa, så det finns sparkapital, och här tror jag man rider vidare och tar en ny seger.
Fast och Pesce är borta.

NY Rangers tar inte chansen

Tre raka segrar gjorde att man kopplade ett järngrepp om matchserien, och man hade således flera matchbollar. Med två förluster nu finns det helt klart en risk att det smugit in en rädsla av att man kan slarva bort detta, så min känsla är helt klart att hemmalaget gynnas mest även om det är proffs vi pratar om.

Att det är bortaplan nu i en sådan här viktig match är också ett minus, speciellt då hemmalaget varit starka på hemmais under hela säsongen, och även om NY Rangers trupp håller hög klass med namn som Panarin och Zibanejad så är detta en riktigt tuff bortamatch som väntar.
Wheeler saknas samtidigt som Chytil är dtd.

Efter två raka segrar har Carolina börjat få vittring på NY Rangers och med bra känsla i laget samt hemmaplan tror jag man tar en ny viktig seger, och jag går på hemmaseger i matchen.

Andersen (Unconfirmed) - Shesterkin (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos Bethard
This is the stats tab
This is the post tip