Natten till lördag svensk tid spelas det ishockey i världens bästa liga. Carolina tar bland annat emot Philadelphia och här tror jag att hemmalaget ska vara bra nog för sjätte raka vinsten på hemmais!

Carolina har startat NHL-säsongen väldigt imponerande. Med elva matcher spelade för hemmalagets del så är de just nu tabelltvåa med 20 poäng på kontot. Faktum är att hemmalaget har vunnit tio av elva framträdanden, varav nio av dessa är segrar under ordinarie speltid.
På hemmais har Carolina gått starkt då de i den här arenan noteras för fem raka vinster. Säsongens första förlust kom i toppmötet med Florida där de förlorade, på bortais som ni säkert förstår, med 5-2. Därefter väntade Tampa, återigen på bortais, men då blev det snabb tillbakastuds genom en 2-1-seger efter övertid.

Philadelphia som gästar nu kommer få finna sig att ställas inför en mycket tuff uppgift. Bortalaget har förlorat tre av deras fem senaste och nu allra senast tog de emot Toronto på hemmais och det var ingen vidare kväll. Flyers förlorade med 3-0 och detta trots att de tog hem skotten med 36-33.
Något som eventuellt kan tala för skräll i PNC Arena är att Flyers har vunnit tre av deras fem senaste på bortais och senast de agerade bortalag så gjorde dem det mot Washington och då blev det bortaseger med 2-1, men nu är uppgiften tuffare och jag tror helt enkelt att hemmalaget är det bättre laget av de här båda.

SPELTIPS
Carolina som matchvinnare under ordinarie speltid till 1.92 hos Nordicbet / Betsson .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip