Måndag och rysk hockey vilket vi älskar! Nu är det Chaika som ska ta sig an bortasvaga Amurskie Tigry!

Chaika är inte något märkvärdigt lag på något sätt. Men en sak är säker, man vill ta sig till slutspel och just nu innehar man åttondeplatsen där man krigar med många flera lag, så segrar som man förväntas ta måste man ta. Man har bra häng på sjundeplatsen som just nu Kunlun Junior har då man ligger tre poäng före. Man har dock sex matcher fler spelade och man lär gå om, men därefter är det ett jättehopp upp till sjätteplatsen som man inte kommer nå, så det är plats sju och åtta man krigar om.
Senast tog man en seger borta med 0-2 mot ett lag som är något bättre än dagens motstånd. Kikar vi på formen så har man vunnit tre av de fem senaste där två dock kommit mot jumbon.
Jag skulle inte påstå att hemmaplan är någon stor fördel för laget, men just i denna match är den stor då gästerna är riktigt dåliga på resande fot.

Amurskie Tigry ligger tredje sist i tabellen med 41 inspelade poäng där 27 av dessa kommit på hemmaplan. Kikar vi hemmastatistik så är en målskillnad på 58-67 bra för att vara dem. Nu är det dock bortaplan som gäller och där har man bara tagit fem segrar på 20 försök och har riktigt dålig målskillnad på 46-99, vilket betyder att man släpper in ca fem mål per match.
Nu har man två raka bortasegrar, men dessa har kommit mot HC Riga och nu blir det betydligt tuffare. Det bästa laget man slagit på bortaplan är HC MVD, ett lag som ligger tia i tabellen, annars har det varit sämre lag, och innan de två segrarna mot HC Riga nyligen så hade man sju raka bortaförluster där några av matcherna slutade med förkrossande 11-4, 10-1 och 8-0.

Den stora skillnaden här är defensiven där hemmalaget är klart bättre, och att Amurskie Tigry får spela på bortaplan gör att ettan känns ännu starkare! Williamhill kliver ut med fina 1.90 vilket är i högsta laget och det lär droppa ner mot 1.80 innan nedsläpp!

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag kliver in med 4u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip