Chicago Blackhawks - Boston Bruins

Goalies: Ward (confirmed) vs Rask (confirmed)

Det är nyårsdagen och som i vanlig ordning så väntar WINTER CLASSIC! I år spelas matchen på Notre Dame Stadium och det kommer vara optimala väderförhållanden som det ser ut som. Med andra ord är allt upplag för riktigt fin hockey och en trevlig utomhusmatch.

Chicago Blackhawks som haft stora problem under hela säsongen börjar hitta spelet, och kanske börjar Jeremy Collitons taktik sätta sig i laget. Man har hur som helst börjat vinna matcher igen och självförtroendet hos spelarna verkar kommit tillbaka. Inte minst formen för Patrick Kane som leder laget med sin offensiva skicklighet. Men det är även en position i Colin Delia som imponerat på mig. Den unga målvakten gjorde sin debut när Corey Crawford blev skadad igen och som han gjort det. 3-0-0 i sina tre starter och senast vann man mot Colorado Avalanche som stora underdogs med 3-2 efter OT. Vem om inte Patrick Kane avgjorde i OT?

Boston Bruins har gått från en ångvält till att hamnat utanför slutspel för tillfället. Detta Bruins som jag tycker ska vara topp 8 i divisionen har inte alls varit sig likt på slutet. Dock tycker jag spelet börjar komma igen med Bergeron i laget igen och man tog ändå en stark vinst mot Buffalo Sabres senast med 3-2 efter OT. Detta efter att ha kommit tillbaka från underläge 2 gånger under matchen. Sett till form är Bruins 6-4-0 senaste 10 matcherna. Laget saknade Brad Marchand senast mot Sabres, men som jag förstår det kommer han finnas med i lineup om man läser lite mellan raderna. Marchand skämtade lite lätt att han var ”så skadad” så han valde att vila mot Sabres för att kunna spela mot Chicago i denna Winter Classic istället.

Till mötet då… Sett till hur Colin Delia spelat i sina starter blir jag faktiskt väldigt förvånad att vi inte fick se han starta i denna match. Kanske tycker Colliton att han är för orutinerad för att spela en stor utomhusmatch, men faktum är att Cam Ward är som att spela på lotto. Man vet aldrig hur han spelar längre utan han släpper allt som ofta in 3+ mål denna säsong. Detta mot ett Boston Bruins som vet hur viktig matchen här för de i jakten på slutspel gör att jag tror det kan bli tuff för Chicago här. Dock måste man kommer ihåg att formen för Hawks börjar komma och man har heta spelare i laget. Tukka Rask startar för Bruins och han har också varit helt under isen vilket gör att jag tror vi har bra Chans att se en del mål i detta Winter Classic. Jag kommer därför spela

Match: Chicago Blackhawks - Boston Bruins
Spel: Över 5,5 mål
Odds: 1.79
Insats: 3/7u
Bolag: 888sport , LeoVegas , Unibet
Spelstopp: 19:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip