Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes

Goalies: Berube (probable) vs Darling (confirmed)

Chicago Blackhawks tog en seger senast då man 2-1 besegrade Colorado Avalanche efter förlängning. Hawks som inte alls varit sig lika denna säsong har ofta fått agera slagpåse. Man har har tagit några bra segrar mot exempelvis Los Angeles Kings där man kom tillbaka från 1-3 till seger 5-3, men den seger berodde 100% på att D.Doughty tog en idiotisk 2+2 vilket bjöd in laget. Spelmässigt spelar Hawks fortfarande inte bra hockey vilket vi exempelvis fick se natten efter då man blev totalt överkörda av Anaheim Ducks. Mot Avs senast gjorde man ändå en helt okej insats där man jobbade starkt i försvaret och lyckaes hålla Avs till 1-1. I övertid vet vi alla att de mer eller mindre är 50/50 vilket man vann denna gång.

Carolina Hurricanes jagar slutspel med ett ungt lag som jag gillar i år. Man har dock haft det tufft på slutet med endast 2 vinster på senaste 10 matcherna och endast 6 poäng på dessa matcher. Man har två raka förluster i ryggen där man senast blev överkörda mot Minnesota Wild med 6-2. Canes var på hälarna från början av matchen och gav Wild ledning efter cirka 4 minuter i PP. Andra perioden var ren katastrof där man kollapsade och släppte in 4 raka mål. Efter detta var det inget snack om vilket lag som skulle vinna utan tredje perioden blev mer en formalitet där Canes fick två tröstmål till slutresultatet 2-6.

Canes befinner sig 4 poäng efter Columbus Blue Jackets som innefattar den sista Wild Card platsen just nu och man måste börja vinna nu om det ska bli slutspel i vår. Hawks har som sagt mer eller mindre ingen mer än sin stolhet att spela för då man inte kommer spela slutspel i år och därför känns det som vi har fått fel favorit på papperet här trots att Hawks har hemmais. Canes är i år ett bättre lag och Hawks har haft problem på hemmais hela säsongen. Jag tror därför Canes vinstchanser ska ses som favorittippat och spelar därför

Match: Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes
Spel: 2 money line