Chicago Blackhawks - Florida Panthers

Goalies: Ward (confirmed) vs Reimer (probable)

Först och främst, God Jul!

Natten mot julafton bjuds vi på de sista NHL-matcherna innan juluppehållet och jag har hittat ett fint överspel mellan Hawks och Panthers. Chicago Blackhawks som haft det riktigt tufft på slutet har höjt spelet och nu skaffat sig tre raka vinster denna säsong. En streak som inte hört till vanligheterna denna säsong, och frågan är om man kan utöka till fyra raka när Florida Panthers gästar för revansch i natt?

Chicago Blackhawks har jag nog varit väldigt kritisk emot denna säsong, med all rätta. Laget har gått från ett topplag i ligan till det absolut sämsta de senaste månaderna och man ligger toksist i central division. En sak som är säker är att det inte blir något slutspel för Chicago denna säsong, och man får ta säsongen till att jobba på detaljer med nya tränaren och satsa på kommande. Hawks som inte verkat veta hur man spelar defensiv har senaste tiden magiskt börjat vinna matcher, och inte mot några dåliga lag. Man har slagit Nashville Predators, Dallas Stars och senast stekheta Colorado Avalanche på rad vilket jag inte tror något trodde på förhand. Detta tillsammans med att man endast släppt in 4 mål på dessa matcher är något helt osannolikt. Man kan tro att Hawks försvar varit bättre, men det är falskt, utan den enda anledningen är att lagets målvakter spelat över deras nivå. Man har helt enkelt överpresterat och räddat laget då man gett de chansen att vinna.

Florida Panthers har också haft en tuff säsong, men jag som vanligtvis tycker Florida är ett riktigt bra lag ser det största problemet i skador. Man har ett väl fungerande lag med en riktig fin offensiv lineup, men skador på speciellt Roberto Luongo regelbundet under säsongen har gjort att Panthers fått slåss med en riktigt ojämn målvakt i James Reimer. Med Luongo i mål så har man alltid chansen att vinna då han är en stabil målvakt, vilket vi bland annat fick se igår när Panther 2-1 besegrade Detroit Red Wings och Luongo spelade bra målvaktsspel. I natt verkar det som James Reimer startar vilket är logiskt då laget är B2B vilket öppnar upp för nattens spel.

Ser vi till denna matchup så tycker jag Panthers är det bättre hockeylaget, men det går inte att frångå att Hawks har 3 fina vinster i ryggen och dessutom hemmais + utvilade. Panthers med Reimer i mål är som att spela på lotto då han vi en bra dag ändå är en hyfsad målvakt men det är lika stor chans att han inte vet hur man fångar en puck. Detta såg vi bland annat när dessa två lag möttes för ca 1 månad sedan. En match som slutade 5-4 till Chicago trots att Panthers hade en 3-0 ledning. Nej jag tror Panthers kommer vara på revanschhumör, samtidigt som jag får hoppas att Cam Ward inte gör en monstermathc som han gjort i sina två senaste starter. I normala fall bör 6.0 linan här ha bra chans att besegras och jag spelar därför

Match: Chicago Blackhawks - Florida Panthers
Spel: Ö6.0 mål (inklusive OT/SO)
Odds: 1.86
Insats: 3/7u
Bolag: bet365
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip