Chicago Blackhawks - Minnesota Wild

Goalies: Crawford (probable) vs Stalock (confirmed)

En riktigt intressant match i central division i natt när Minnesota Wild gästar Chicago Blackhawks för lagens andra möte denna säsongen.

Chicago Blackhawks har nog ingen missat vilken tumult det varit i hela organisationen. Laget har presterat dåligt och ledningen gjorde stora förändringar för att påverka detta. Man var inne i en 8 matcher lång förlustsvit när man ställdes mot rivalerna St Louis Blues på hemmais. En match där man kändes piskade att vinna för att lugna fansens kritik. Hawks spelade inte bra, men man hade tur, någon som man verkligen behövde och man lyckades vinna med 1-0 efter ett flytmål. Corey Crawford agerade vägg och hade hjälp av ramar för att hålla säsongens första nolla. Dock blev segersviten inte lång då man senast föll mot LA Kings med 2-1 efter straffar, och Hawks dåliga spel håller tyvärr i sig. Nya tränaren har inte fått någon speciellt positiv effekt av vad jag sätt och nu ställs man i natt i en ny tuff match!

Minnesota Wild är B2B i natt efter att man föll oväntat hemma mot ett formstarkt Buffalo Sabres. Wild som har spelat riktigt bra hockey på senaste tiden inledde också matchen bra. Man skaffade sig en 1-0 ledning tidigt efter att Sabres bjudit en turnover som Zack Parise utnyttjade. Matt Dumba bombade sedan in 2-0 innan första perioden var slut och allt såg ut att gå enligt planerna här. Sabres fick liv i andra perioden där inte minst Rasmus Dahlin var startskotten för Sabres vändning. Med sina offensiva kvaliteter skapade han mycket problem för Wild D och låg bakom både första reduceringen och stod själv för kvitteringen. Sabres lyckades sedan hitta 2-3 med ca minuten kvar av matchen efter en skott som Pominville bara kastat mot mål som gick stolpe in. Wild blev därmed rånade på seger och man behöver skaka av sig den snabbt då man alltså redan spelar igen i natt.

Om vi tittar på nattens matchup har vi alltså två lag som kan varandra väldigt bra. Det som sagt divisionsmöte och det brukar göra att matcherna är lite hetare då viktiga poäng står på spel. Tycker bolagen gjort rätt då de bedömer matchen som 50/50 eftersom Wild är B2B mot ett lag som inte presterat bra. Dock på hemmais förväntar jag mig att Hawks försöker spela offensiv hockey och utnyttja att Wild har en match i benen från igår. Dock ser jag Wild som väldigt starka just nu och man bör göra minst 2-3 mål här. Alex Stalock startar i mål vilket borde ge Hawks bra chans att hitta ett par kassar då Devan Dubnyk varit den stora säkerheten för Wild. Med allt info i bakhuvudet känns Ö5.5 mål som det bästa valet här och nattens spel är alltså

Match: Chicago Blackhawks - Minnesota Wild
Spel: Över 5,5 mål