Chicago Blackhawks - New Jersey Devils

Goalies: Ward (probable) vs Schneider (confirmed)

Chicago Blackhawks tappade sin vinstsvit senast mot Boston Bruins trots bra start i matchen. Frågan är om man kan komma tillbaka på vinnarspåret i natt mot bortasvaga New Jersey Devils?

Chicago Blackhawks som haft en riktigt tuff säsong i år ligger fortsatt sist i divisionen. Detta trots att man plockat upp spelet den senaste månaden och man börjar få ordning på sakerna. Spelmässigt är Hawks ett helt annat lag än vad man var när den nya tränaren först tog över och man hade faktiskt hela 7 raka vinster innan man föll senast mot Boston Bruins med 6-3. En match där man inledde väldigt starkt och tog ledningen via DeBrincat redan några minuter in i första perioden men som man som så många gånger förut slarvade bort. Efter att öppnat matchen riktigt starkt tog Bruins över spelet mer och mer och man vände till hela 1-3 innan första perioden var över. En jämn andraperiod slutade 1-1 och tyvärr kunde inte Hawks hitta kraften för en rejäl push i tredje utan Bruins rodde tillslut hem matchen komfortabelt.

New Jersey Devils är likt Chicago ingen succé denna säsong. Efter en bra start på säsongen så tappade man rejält och man radade upp förluster, speciellt på bortais där laget haft väldigt svårt att plocka poäng i år. Laget har endast 3 vinster senaste 10 matcherna och senast skämde man ut sig rejält mot St Louis Blues där man tillslut förlorade med hela 8-3. Försvarsspelet i Devils är under all kritik och målvaktsspelet är ifrågasatt. Detta har gjort att man nu har den forma stormålvakten Corey Schnieder tillbaka i mål igen i natt efter en period i AHL för att hitta formen från en dålig säsong samt skador. Schnieder har fortfarande inte vunnit en match i NHL och även om han har rutin så finns inte självförtroendet där.

När vi tittar på dessa två lag så tycker jag vi har två lag som borde kunna ge oss en rolig och öppen match. Hawks styra är offensiven och man har spelat väldigt bra hockey senaste tiden. Spelet finns där och toppspelarna Kane, DeBrincat, Strome, Toews mm har fin form. Man möter ett lag som visat upp katastrofalt försvarsspel senaste tiden och med en målvakt utan självförtroende måste jag säga att det är ett misslyckande om man inte sätter ditt ett par puckar i natt. Samtidigt så har Devils spelat bra mot Hawks på slutet och man bör kunna hitta in bakom detta svajiga försvarsspel och även Hawks har. Tycker helt enkelt det finns goda chanser till mål här och jag spelar därför

Match: Chicago Blackhawks - New Jersey Devils
Spel: Över 6,5 mål (inklusive OT/SO)