Chicago Blackhawks - Ottawa Senators

Goalies: Ward (probable) vs Nilsson (probable)

Ett formstarkt Chicago Blackhawks försöker studsa tillbaka i natt och man gästas av Ottawa Senators som överraskande vann borta mot Winnipeg Jets. Frågan är om Sens kan bygga vidare på vinsten eller om Hawks tar två viktiga poäng?

Chicago Blackhawks säsong har ju knappast varit något att hänga i julgranen. Det forma superlaget har inte alls varit sig likt, och man ligger på en 7e plats i Central Division. Trots att mycket har hänt i laget så är dock inte hoppet om slutspel borta utan man är faktiskt bara 3 poäng ifrån sista Wild Card platsen och sett till att Hawks faktiskt börjat spela riktigt bra hockey på senare tid så är det verkligen ett realistiskt mål. Hawks har faktiskt fina 8 vinster på sina 10 senaste matcher och man gjorde en stark comeback mot NJ Devils där man vann tillslut med 5-2. Laget hade bra flow när man senast gick in mot Jackets men en dåligt förstaperiod kostade Hawks chanser i matchen och man åkte på samma siffror i baken denna gång.

Ottawa Senators ligger absolut sist i Eastern Conference och det råder inget snack om att man är ligans sämsta lag den här säsongen. Man har egentligen ett ungt lag men där orutinen skinit igenom och Sens gör helt enkelt för mycket misstag i matcherna man spelat. Senast stod man dock för en oväntad seger borta mot topplaget Winnipeg Jets där man vann med 4-3 efter OT. En match där man spelade mycket bra och satte tempo från första start. Man spelade enkelt och tog puckar till mål och studsarna gick med laget denna gång. Matt Duchane ledde laget som vanligt och Sens förtjänade seger sett till hur matchen såg ut.

I natt gästar alltså detta Sens ett Chicago som jagar viktiga poäng. Av vad jag sett av Hawks senaste tiden så gillar jag att spelarna verkar ha mer självförtroende och lagets toppspelare spelar på topp. Patrick Kane är omänskligt bra just nu och har en poängsvit på 22 matcher vilket är otroligt bra. Hawks offensiv levererar också och man borde kunna hitta ett par fina puckar bakom detta slarviga och unga Sens försvar. Även fast Sens kommer från en bra insats så har laget stora brister och detta Hawks med självförtroende tror jag har goda chanser att utnyttja detta. Ö6.5 mål funkar men lite lågt odds så jag väljer istället att backa hemmalaget och nattens spel blir därför

Match: Chicago Blackhawks - Ottawa Senators
Spel: 1
Odds: 1.98
Insats: 4/7u
Bolag: Betsson , Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 02:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!
This is the stats tab
This is the post tip