Chicago Blackhawks - St Louis Blues

Goalies: Berube (probable) vs Allen (probable)

Wow vilken match vi har att vänta i natt när rivalerna St Louis Blues och Chicago Blackhawks stöter samma för andra gången på 3 dagar. Inte nog med det så är Blues i ett riktigt pressat läge då tiden att ta den sista slutspelsplatsen håller på att rinna ut med endast 2 omgångar kvar.

Chicago Blackhawks säsong behöver jag inte gå in på speciellt mycket utan jag tror de flesta är överens om att det har varit ett misslyckande. Föreningen har gått ut med att man är riktigt missnöjda men kommer bibehålla hela ledarstaben och satsa på att vara tillbaka till nästa säsong redan. Hockeymässigt är jag inte imponerad MEN laget älskar att vinna mot just St Louis Blues. Jag var inne och rekade förra mötet och trodde då på en målrik match då Blues på hemmais hade läge att sätta sig i bra sits. Matchen mot Hawks började på bästa sätt då man tog ledningen tidigt och dominerade Chicago i spelet. Man skaffade sig en stabil 3-1 ledning i matchen och hade otroligt många lägen att döda matchen och göra 4-1, men man hade en del motstods och målvakten Berube hade lite flax med sig. Istället lyckades Hawks komma tillbaka till 3-3 efter att Jake Allen inte riktigt agerat 100% och med ca 2 minuter kvar av matchen kunde Hawks få ett PP. Detta PP resulterade i att Duncan Keith kunde avgöra matchen med endast 10 sekunder kvar och istället för att Blues som spelmässigt dominerat matchen över 60 minuter så snodde Chicago showen och tog samtliga poäng.

Frustrationen var enorm i St Louis vilket exempelvis märkets på lagets stora stjärna Vladimir Tarasenko som knäckte sin klubba i två delar direkt efter matchen. Hawks hade som sagt inget att spela om, MEN laget älskar att förstöra för sina rivaler St Louis Blues, och jag tror man ser detta läge som det perfekta läget att ge tillbaka efter att Blues slagit ut Hawks i slutspelet för någon säsong sedan.

I natt har vi alltså återigen ett möte mellan dessa två lag och Blues ligger just nu 1 poäng efter Colorado Avalanche i kampen om sista slutspelsplatsen. Inte nog med det så kommer Blues och Avs mötas i sista omgången och det kommer oavsett nattens utgångsläge att avgöras där. MEN om St Louis Blues vinner nattens match kommer det räcka med att ta en poäng mot Colorado för att ta den sista platsen och det tror jag är viktigt för Blues. Blir det 0 poäng i natt måste det bli vinst mot Colorado i sista omgången efter 60 minuter vilket sätter betydligt högre press på laget.

Lägg där till att Blues dominerade Hawks i spelet för någon dag sen och egentligen blev rånade så tror jag man är otroligt taggade på att ta revansch här. Laget är det bättre på papperet och man är egentligen bättre på alla positioner. Det endas som talar för Hawks är deras vilja att förstöra för Blues då de är rivaler och just nu hade inget känsla än att göra att sina största rivaler missar slutspel bättre.

Hur som helst tror jag Blues tar revansch i natt och sätter sig i ett bra utgångsläge. Raka 2:an funkar bra till fina 2.15, men då jag ser Blues huvudmål att ta 2 poäng här spelar jag inklusive övertid och straffar. Därför blir nattens spel

Match: Chicago Blackhawks - St Louis Blues
Spel: 2 money line
Odds: 1.74
Insats: 4/7u
Bolag: Bethard
Spelstopp: 02:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip