Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning

Goalies: Ward (probable) vs Domingue (probable)

NHL fortsätter i natt och jag har hittat ett spel som känns bra mellan två B2B lag. Chicago Blackhawks återvänder hem mot ett frustrerat Tampa Bay Lightning.

Chicago Blackhawks spelade igår en på förhand väldigt tuff bortamatch mot ett formstarkt Columbus Blue Jackets. En match som man utförde 100% fläckfritt och Corey Crawford fick ta sin första seger på över ett år när man besegrade Jackets med klara 4-1. Hawks som dessförinnan stått för en svag insats mot Arizona Coyotes studsade tillbaka bra och såg för en gångs skulle väldigt stabila ut i hela laget. Corey Crawford stod för ett par fina räddningar och han behöver verkligen komma tillbaka till storhetsformen om Hawks ska kunna kämpa om en slutspelsplats i år.

Tampa Bay Lightning trodde jag rätt hårt på igår då man hade ett perfekt läge att utnyttja ett lite segt Minnesota Wild. Detta gjorde man också till en början då man fullständigt krossade Wild i första perioden. Man tog tidigt ledningen i matchen och malde ner Wild och hade också en rättvis 3-1 ledning efter första 20 minuterna. Man gick in i tredje perioden med 3-2 ledning vilket man borde utnyttjat bättre, men istället var det Wild som hittade energi och stod för två snabba mål i mitten av perioden. Anton Strålman hittade en sen kvittering men det var Wild som tog extrapoängen. Tung förlust för Tampa som borde utnyttjat sin 2-måls ledning på ett bättre sätt.

I natt så kommer Crawford troligtvis få vila efter två raka tuffa matcher. Detta är rimligt då han kommit tillbaka från hjärnskakning och man vill nog inte match honom för hårt dirket. Tampa startar troligtvis Luis Domingue vilket är en målvakt som verkligen är 100% grym, eller 100% värdelös. Cam Ward som troligtvis startar för Hawks har inte sett bra ut inledningsvis denna säsong och har ett GAA på höga 4.07 samt en SV% på usla 87.9%.

Lägg där till att Tampa är hungriga efter att tappat en tvåmålsledning och vill såklart rätta till sitt misstag redan i natt. Samtidigt känns Hawks bra, och speciellt på hemmais bör man kunna hitta nätet bakom en ojämn Domingue.

Därför tror jag på en väldigt fartfylld och öppen match trots att båda lagen är B2B. Jag kommer därför spela

Match: Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning
Spel: Över 5,5 mål