Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs

Goalies: Glass (confirmed) vs Andersen (probable)

Chicago Blackhawk är inte lika dominanta som man varit de senaste två åren, detta är något jag sagt många gånger och det är nog de flesta medvetna om. Senast föll man mot Tampa Bay Lightning med 2-0 i en match där man gjorde det bra. Det är egentligen det enda jag kommer bygga nattens spel på, då man mot Tampa förtjänade betydligt mer än vad man fick ut. Chicago inledde matchen relativt svagt, och det var bara Bolts under stora delar av första perioden. Dock jobbande man sig sakta in i matchen och skapade i slutet av första många riktigt bra lägen där Vasilevskiy storspelade och hade hjälpa av ramen för att hålla matchen mållös. Under senare del av matchen växte Hawks och spelade riktigt bra men kunde inte få hål på en för dagen omänskligt bra målvakt i Tampas bur. Detta var egentligen den enda anledningen till att man inte vann matchen.

Toronto Maple Leafs ställdes mot ligans dåvarande formstarkaste lag, Colorado Avalanche med då 9 raka segrar i ryggen. Leafs spelade helt okej men var laget som släppte in första målet i matchen. Leafs spelade sedan upp sig och kom tillbaka till ledning 2-1 där man dessutom hade ett horribelt mål bortdömt för goalie interference efter coaches challange (i mina ögon var det den löjligaste bedömningen på länge). Istället för 3-1 ledning blev det istället 2-2 och sedan hade Avs ett turmål som gav de ledningen i matchen. Trots hårt tryck på slutet från Leafs kunde man inte hitta kvitteringen och Avs satte 4-2 i öppen bur.

I natt kommer jag spela på att Hawks tar revansch och bryter den negativa trenden i laget. I mina ögon spelade laget riktigt bra mot Tampa men turen, om man får säga så var på fel sida. Fortsätter man på samma spel tror jag man kommer få utdelning i natt mot Leafs som man brukar ha bra koll på. Hawks har vunnit de 5/6 senaste mötena inbördes. Även om Leafs spelade bra mot Avs finns det tydliga brister i försvarsspelet, något jag tror Hawks kan utnyttja. Man spelar trots alla på hemmais och ska vara det spelförande laget. Jeff Glass såg stabil ut mot Tampa och jag tror han kan göra en ok insats i natt igen.

Jag kommer därför gå på hemmaseger här och spelar alltså

Match: Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs
Spel: 1 money line
Odds: 1.85
Insats: 2/7u
Bolag: Unibet
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip