Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets

Returmöte i central division mellan Chicago Blackhawks och Winnipeg Jets för lagens 3e möte för säsongen. Winnipeg har haft totalt lekstuga mot Hawks senaste två mötena där man vunnit med 6-3 x2. Men i natt har vi för en gångs skulle andra förutsättningar, och kommer Hawks kunna utnyttja detta?

Chicago Blackhawks är det lag jag håller närmast till hjärtat, och haft bäst koll på under min NHL-tid. Dock har den här säsongen varit den absolut värsta sedan jag började jobba med NHL, och Hawks har varit en total misär hela säsongen. Laget har genomgått allt som är problematiskt men dåliga kontrakt vilket kostat spelare, byte av tränare och dålig ledning. Detta har lett till att jag varit väldigt kritiskt mot Hawks hela året. Laget hade inför senaste matchen ett uselt 1-9-0 record de senaste 10 matcherna och man hade endast vunnit 3 av de senaste 23 matcherna man spelat. Det förstår de flesta är under all kritik men man gjorde för en gångs skulle en mycket välgenomförd match senast mot Penguins. Hawks vann matchen med 6-3 och kunde för en gångs skull spela konsekvent över 60 minuter. Man inledde matchen mycket starkt och fick tidigt en 2-0 ledning. Pens jobbade sig in matchen och inför tredje perioden hade vi ett 3-3 läge och frågan var om Hawks skulle fallera igen. Men denna gången så visade man upp bra skalle och fick in det viktiga 4-3 målet. Man försvarade sedan ledningen mycket väl och gjorde både 5 och 6-3 i öppen kasse och bröt därmed förlustsviten på 7 raka förluster.

Winnipeg Jets spelade igår i en mycket tuff match mot Edmonton Oilers. En match mellan två mycket formstarka lag där Oilers hade 3 riktigt fina vinster i ryggen och Jets 2 raka vinster med ett record på 7-3-0 senaste 10 matcherna. Matchen var också en riktigt jämn kamp där Oilers började bäst och tog ledningen. Jets svarade starkt och innan första perioden var över så hade man vänt på steken. Man utökade även till 3-1 i andra perioden men Oilers stod för en riktigt stark push i slutet av andra och vände till 3-4 innan perioden var över. Men ett formstarkt Jets hittade kvitteringen i tredje perioden och tog matchen till övertid där J.Morrossey avgjorde bar 40 sekunder in.

Hur som helst stod Jets för en riktigt tuff match och jag tror det kommer synas i benen i natt. Man fick åka mycket skridskor igår vilket bör ge Hawks en fördel. Eftersom Hellebuyck spelade igår bör han vilas i natt och Laurent Brossoit borde starta. Han har varit väldigt ojämn i år men Corey Crawford borde ha en fördel mot han i målvaktsmatchen. Lägg där till att Hawks äntligen spelade en fin match mot Penguins senast och bröt förlustsviten vilket jag tror kan ge laget en moralisk boost. Samt spelar på hemmais mot ett B2B lag i divisionen gör att jag absolut inte tycker man ska vara så stora underdogs som man är.

Hawks ML finns till fina 2.30 hos bet365 och raka vinsten närmare 3 gånger pengarna. Jag tycker detta är bra värde och investerar i båda, men huvudspelet kommer alltså bli;

Match: Chicago Blackhawks - Winnipeg
Spel: 1 money line