Det är en mörk torsdag i hockeyns väg då det egentligen bara spelas en match i de svenska seriesystemen ikväll och den är mellan Clemensnäs och topplaget Boden. För er hockeyintresserade ska det givetvis hittas ett litet spel i denna match och på förhand är Boden stora favoriter. Ett favoritskap som man definitivt ska hålla. Två spel kommer att presenteras nedan.

Clemensnäs har under många säsonger varit ett topplag i norra Hockeytvåan och tog sig för första gången på många år upp i Hockeyettan till den här säsongen. Många av spelarna har såklart fått chansen att vara kvar och det har väl också återspeglat sig på resultaten. Just att gå från Hockeytvåan uppe i norr till Hockeyettan är en stor omställning just i de norra delarna och det framförallt för att det skiljer väldigt mycket i nivå från tvåan till ettan. Nu möter laget ikväll ett av norra seriens absolut bästa lag och det är klart att det kommer att bli svårt att plocka några poäng. Man har haft svårt att göra mål och i och med att man bara gjort nio mål på elva matcher så lägger det en bra grund till detta spel. Boden är seriens bästa defensiva lag och har varit det under många säsonger. Hemmaplan för all del, men jag tror absolut att det blir tufft ikväll.

Mannberg borde vara varm i kläderna

Boden har gått som tåget hittills och har plockat hem 23 av 27 möjliga poäng. Man har en fin offensiv där Emil Lindblom och Jesper Ylivainio har öppnat första halvan på bästa sett. För tre matcher sedan så har man också lånat in Daniel Mannberg från Modo under resten av säsongen och att gå ifrån ett SHL-lag till Hockeyettan bör betyda att man har mycket hockey i sig för att spela i Hockeyettan. Han har gjort två poäng såhär långt på tre spelade matcher och lär fortsätta producera och kanske till och med få lite islossning idag mot ett sämre motstånd. Man är kanske inget lag som öser in mål som kanske typ Hudiksvall, utan man har en stabil gameplan där det defensiva sätts först. Ikväll ska man vinna och frågan är hur mycket man gör det med. Känslan är iallafall att man har bra chans att hålla ner målen pågrund av att Clemensnäs inte är särskilt starka offensivt, samt att man borde kunna dra ifrån med något mål. Leder man med två mål kommer hemmalaget också plocka målvakten och det finns bra chans till mål i tom bur om tillfället ges.

Jag kommer som sagt att testa två spel här och det blir med samma insats på båda marknaderna. Spelen finner ni till högst odds hos Bethard och insatsen kommer att vara lite under medel.

Clemensnäs under 1.5 mål (2.20) - 2/5 units
Boden -2.5 (1.96) - 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip