Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks

Goalies: Grubauer (confirmed) vs Delia (probable)

Intressant möte i central division i natt där vi har lite omvända roller sett till hur denna matchup sett ut de senaste åren. Colorado Avalanche gästas av B2B Chicago Blackhawks.

Colorado Avalanche har haft en fantastisks säsong och man har ligans absolut hetaste spets med förstalinan Landskog-MacKinnon-Rantanen. Tillsammans har denna lina gjort över 150 poäng (155 poäng för att vara exakt) vilket är het otroligt bra. Man ligger på en fin tredjeplats i tuffa central division med endast Nashville och Winnipeg framför sig. Avs är dock bara 4-4-2- sett till de senaste 10 matcherna. Senast kommer man får en stark vinst med 2-1 hemma mot Montreal Canadiens där man fick jobba hårt. Montreal spelade bra och dominerade skottstatistiken och kanske även sett till antal farliga chanser. Men Grubauer spelade bra samtidigt som man fick en gåva av Carey Price i andra perioden vilket blev avgörande då man inte kan bjuda Colorados förstalina på denna gratismål. Avs konverterade och lyckades hålla undan i tredje perioden.

Chicago Blackhawks, storlaget som dominerat ligan de senaste åren är verkligen ett av ligans svagaste lag just nu, men som nya coachen Collinton sa i segerintervjun igår, ”de spelar bättre”. Hawks har två raka vinster där man slagit Nashville Predators på hemmais med tuffa 2-1 samt senast igår 5-2 seger borta mot Dallas Stars, ett seger som verkligen var imponerande då Stars är ett av ligans bästa hemmalag. Hawks har spelat bättre, men man har också fått enorm hjälp av Cam Ward som spelat som en gud efter Corey Crawford skada. Mot Preds rånade han själv laget och igår räddande han också laget flertalet gånger. Hawks stod dessutom för två mål i öppen kasse i 5-2 seger vilket gör att matchen också var mycket jämnare än resultatet säger. I natt är Hawks B2B och det ser ut som Colin Delia kommer starta för första gången denna säsongen.

Som sagt jag sa så har detta senate åren varit en matchup där Hawks dominerat och jagat slutspel. I natt har vi helt tvärtom där Hawks är bottenlaget och Avs som jagar/försvarar sin slutspelsplats. Avs är utvilade och möter Hawks som är svaga. Man har två tuffa matcher i ryggen och troligtvis ingen Cam Ward som kan rädda de och Avs på hemmais med ligans farligaste förstalina ser jag bara som en för tuff uppgift för Hawks virriga försvar att hantera. Raka ettan känns rätt bra och även Hcp -1.5 för den som vill spica upp oddsen lite,

Nattens spel är alltså

Match: Colorado Avanache - Chicago Blackhawks
Spel: 1
Odds: 1.70
Insats: 4/7u
Bolag: 888sport , LeoVegas , Unibet
Spelstopp: 03:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!
This is the stats tab
This is the post tip