Nu är det dags för Colorado och Edmonton att kliva in och slåss om vilket lag som får spela Stanely-cup final, och det gör man genom att mötas i en matchserie på bäst av 7.

Colorado var suveräna i grundserien då man slutade etta i sin conference samtidigt som bara Florida tog fler poäng i hela ligan.
Framgångarna har fortsatt i slutspelet då man först slog ut Nashville med 4-0 i matcher för att nu senast slå ut St Louis med 4-2 i matcher.
I den sista segern mot St Louis satt det dock hårt inne då man vann med 2-3 och det efter att man avgjort matchen med bara sex sekunder kvar att spela, och hade det istället gått till förlängning så kunde det slutat annorlunda.

Man har en skyhög kvalitet i truppen vilket man visat under säsongen, och namn som Landeskog, Rantanen, MacKinnon och Makar går inte av för hackor. Där bakom finns det även bredd i Burakovsky, Kadri och Lekhonen, så truppen är komplett.
Ser man till de tre mötena mot Edmonton under säsongen så har man vunnit två av dessa, men det har krävts förlängning eller straffar att vinna, och här lär det återigen bli en tuff match.
Girard förväntas missa matchen.

Edmonton hade en rätt tuff matchserie mot LA Kings där man vann först i game 7 efter att man även legat under med 3-2 i matchserien, så det var väldigt starkt att vända.
I matchserien mot Calgary såg det dock klart bättre ut då man bara förlorade en enda match, och framåt såg man ruggigt starka ut med 25 gjorda mål på fem matcher.
Målvaktssidan är dock en av lagets största svagheter, något hemmalagets kommer försöka utnyttja. Man är dock så starka framåt så trots att man släpper in en hel del mål så vinner man matcher.

Man har en ryslig spets offensivt i McDavid och Draisaitl som båda står på 26 poäng i slutspelet efter tolv matcher, och de leder poängligan i slutspelet klart.
Utöver dem har man spelare som Kane, Hyman och Nugent-Hopkins, så visst finns det kvalitet i laget, och även om defensiven är ett frågetecken så bör man kunna utmana hemmalaget.

Colorado har inte lyckats besegra Edmonton på ordinarie tid under säsongen och då gästerna såg bra ut i matchserien mot Calgary så bör man kunna stå upp bra även här, och i mina ögon blir Edmonton lite väl underskattade i matchen.

Kuemper (Unconfirmed) - Smith (Unconfirmed)

Speltips: 2 hcp +1,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip