Colorado Avalanche - Nashville Predators

Goalies: Varlamov (probable) vs Rinne (probable)

En riktigt toppmatch i natt när Colorado Avalanche som inlett säsongen i riktigt hög fart, ställs mot ligans kanske stabilaste, och just nu bästa lag, Nashville Predators.
Colorado Avalanche har verkligen inlett säsongen starkt, och man bygger vidare på den fina trend man hade förra säsongen. Laget topplina med Landerskog-MacKinnon-Rantanen levererar på topp och har öst in poäng. Tillsammans har de gjort hela 63 poäng vilket är en otroligt fin produktion, och den bästa linan i ligan. Dock har man en svaghet och det är just produktionen från endast topplinan. Bredden i laget finns inte riktigt där, och det kommer bli Colorados fall ju längre säsongen går. Man har nu dessutom åkt på två raka förluster där man läckt in mål bakåt. Senast spelade man en helt galen match mot Vancouver Canucks där man tillslut förlorade med 7-6 efter OT. Elias Pettersson stod för 2+3 i den matchen och Avs var verkligen horribla defensivt och bjöd på många misstag. Detta tror jag blir ett stort problem då man i natt möter ligans mest stabila lag.

Nashville Predators har under långa lag varit i toppen av ligan, men har på senare år växt till ligans kanske mest stabila lag. Man är komplett i många lagdelar och jag tycker man är väldigt trygga och stabila i sitt spel. Man gör sällan idiotmatcher utan spelar konsekvent och vet vad man kan. Laget dominerar återigen denna säsongen och toppar hela NHL just nu med sitt record på 11-3-0. Laget är fortfarande obesegrade on the road där man är fina 8-0-0 vilket visar prov på riktig styra. Man kommer senast från en 1-0 seger hemma mot Boston Bruins i en tajt match. Rinne spelade återigen stabilt och verkar inte tappat formen efter sin kortare skada. Som vanligt är laget riktigt stabila defensivt och dessutom har man målsprutan Filip Forsberg i bra form och leder laget offensivt.

I natt drabbas alltså båda dessa topplag samman, och jag tycker det är bra odds på bortalaget här. Avs är absolut ett bra lag och har imponerat inledningsvis den här säsongen men jag tycker det finns stora skillnader mellan dessa lag. Jag kommer återigen in på bredden i laget och poängproduktionen från de olika linorna. Medan Avs förlitar sig på sin topplina så har Preds 2 linor i absolut toppklass samtidigt som man har botten 6 spelare som har kvalité. Se bara på Ryan Hartman som gjorde 2 mål när man slog Vegas tidigare förra veckan. Nej i denna matchen ser jag det som stor chansa att bredden kommer avgöra. Preds ska vara favoriter men bolagen bedömer närmare 50/50 och jag tar vara på detta och spelar

Match: Colorado Avalanche - Nashville Predators
Spel: 2
Odds: 2.40
Insats: 3/7u
Bolag: Betsafe , Nordicbet , Betsson
Spelstopp: 04:00

Preds ML funkar också för den som vill spela lite mer safe, men som vanligt bättre värde på raka segern.

För fler spel

Twitter: @bethockeystick
Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip