Topplaget Colorado tar emot San José natten till fredag, och här blir man alldeles för klara favoriter i mina ögon.

Colorado tillhör ett av ligans bästa lag, något man också visat under säsongen då man tagit flest poäng av samtliga lag i hela ligan. Totalt sett har det blivit 47 segrar på 67 matcher, och på hemmais har man gjort det ritkigt bra.
Nu senast slog man Calgary med 1-2 på bortais där Nichushkin gjorde båda målen i powerplay, och målvakten Kuemper var även har grym då han räddade 44/45 skott.

Laget har en bra bredd i laget då det finns namn som Kadri, Burakovsky och Rantanen i laget. Inför denna matchen har man dock riktigt tunga avbräck då man offensivt förväntas sakna Landeskog och MacKinnon, två av lagets bästa spelare samtidigt som den förstnämnda är lagkapten.
Bakåt saknas spelare som Murray, Girard och Byram, så även defensivt har man problem, och med tanke på avbräcken så köper jag inte alls att man bara ska gå ut och köra över San José här.

San José kommer närmast från en 5-2 förlust mot bottenlaget Arizona där man hade 2-2 efter två perioder, men den sista perioden förlorade man med 3-0.
Formen är dock okej då man vunnit tre av de fem senaste matcherna, och då har man även besegrat Calgary på bortais med 3-4, ett lag som tillhör de bättre i ligan.

Man har spelare som Hertl, Couture, Meier, Burns, Karlsson och Barabanov i laget, så det finns en hel del skicklighet i laget. Visst håller man inte samma nivå som hemmalaget, men man har under säsongen visat att man kan störa de bättre lagen i ligan, och då hemmalaget har tunga avbräck så blir man alldeles för underskattade.
Ferraro, Hill och Labanc förväntas missa matchen samtidigt som Dahlén, Gadjovich och Nieto är tveksamma.

Colorado blir gigantiska favoriter i matchen och även om man har fördel av hemmaplan samtidigt som man är ett bättre lag än gästerna så finns det tunga skador i truppen som stör, och här tror jag att gästerna har goda möjligheter att stå upp bra i matchen.

Kuemper (Unconfirmed) - Kahkonen (Confirmed)

Speltips: 2 hcp +2,5 och jag investerar 2u // TT